Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Sport

Da li ste znali da Ragbi 13 reprezentacija Srbije ima veliku šansu da se plasira na Svetsko prvenstvo?

U poslednjoj pripremnoj utkamici pred kvalifikacije koje počinju za manje od mesec dana, srpski ragbisti su ubedljivo pobedili Španiju
Datum: 25/09/2016

Da li ste znali da Ragbi 13 reprezentacija Srbije ima veliku šansu da se plasira na Svetsko prvenstvo?

Izvor www.ragbiliga.rs

Ragbi 13 reprezntacija Srbije, je u Valensiji, superiornom igrom savladala domaćina Španiju sa 64-4 (28-0), javlja sajt rabiliga.rs.

Za obe reprezentacije ovo je bila poslednja zvanična provera pred start finalne runde Evropskih kvalifikacije za Svetski Kup 2017, godine, koji se održava u Australiji, Novom Zelandu i Papua Novoj Gvineji.

Reprezentaciju Srbije očekuje poslednja runda kvalifikacija, koja počinje 15. oktobra, gde će od šest ekipa učesnica tri popuniti poslednja tri mesta na najvećem takmičenju u ovom sportu. Pored Srbije, u kvalifikacijama učestvuju ragbi sile poput Velsa, Irske (koja u ragbiju nastupa kao jedan tim celog ostrva) i Italije, kao i jake reprezentacije Španije i Rusije.

Srbija je u grupi sa Velsom i Italijom. A sistem takmičenja podrazumeva da plasman na Svetsko prvenstvo osvajaju pobednici grupa, kao i bolja ekipa iz plej-of susreta dve drugoplasirane po grupama.

Srbija je, inače, u protekloj fazi osvojila prvo mesto ispred Italije (sa kojom je u grupi) i Rusije. Italiju su naši reprezentativci dva puta savladali, dok su sa Rusijom ostvarili po jednu pobedu i poraz.

Dakle, optimizam za istorijski uspeh kakav bi bio plasman na Svetski kup postoji, imajući u vidu da su naši ragbisti već pobeđivali tri reprezentacije koje će im biti glavni konkurenti za treće mesto koje vodi u Okeaniju, uz pretpostavku da će po grupama najbolji biti Vels i Irska.

Inače, reprezentativci Srbije su, prema portalu ragbiliga.rs, imali puno problema na putu za Valensiju, gde su stigli praktično na dan utkamice. Zbog kvara kompjuterskog sistema rumunske carinske službe, Orlovi su na granici proveli više od tri sata. Zbog loših vremenskih uslova, nakon više od sat vremena kruženja iznad aerodroma, avion je umesto u Valensiju, sleteo u Alikante. Odatle su naši reprezentativci prebačeni autobusom do Valensije, da bi u hotel stigli u tri izjutra. To ih nije omelo da ostvare vrednu pobedu pred početak odlučujućih kvalifikacija i meča sa Velsom (naši igrači gostuju) 15. oktobra, posle čega će uslediti i meč sa Italijom 22. oktobra na stadionu na Makišu.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.