Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Društvo

Direktor kablovskog operatera u Brusu o slučaju Marije Lukić: "Neko je zvao moje radnike sa molbom da prekinu signal"

"Šta da vam kažem. Očekujete od mene da je to kažem, a sve znate", rekao je direktor kablovskog operatera City Servis Zoran Radojković za portal Raskrikavanje
Datum: 28/02/2019

Direktor kablovskog operatera u Brusu o slučaju Marije Lukić: "Neko je zvao moje radnike sa molbom da prekinu signal"

Foto: Printscreen Youtube / TV Prva

Direktor lokalnog kablovskog operatera City Servis Zoran Radojković izjavio je za portal Raskrikavanje da je neko zvao njegove radnike sa molbom da sami prekinu signal, ali da su oni to odbili.

Radojković, međutim, nije mogao da precizira od koga je stigao taj zahtev.

"Šta da vam kažem. Očekujete od mene da je to kažem, a sve znate", rekao je on.

Sinoć je, nekoliko minuta pre početka emisije "Život priča" na TV Prva u kojoj je Marija Lukić iz Brusa svedočila o seksualnom zlostavljanju od strane predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutke, meštanima te opštine nestao kablovski signal.

Dom kulture u Brusu je sinoć od 10 sati uveče bio jedini bez struje, sve do jutros, a direktor kablovskog operatera Radojković naveo je da na pamti da se to ikada desilo za 15 godina koliko taj operater koristi prostorije te ustanove.

"Nismo imali nikakvih problema već 15 godina, to je podzemni kabl, nestanci napajanja se retko retko kada dešavaju. Desi se da dođe do prekida signala ako u u celom gradu nema struje, pa onda i kod nas. Ne pamtim da je samo Dom kulture ostao bez struje", rekao je on za Raskrikavanje.

On je ispričao i da je tokom večeri primio brojne pozive od nezadovoljnih korisnika kojima nije bilo jasno šta se dešava i zašto su ostali bez interneta i televizije.

"Zamislite kako je meni bilo kad su me pozivali ljudi, bilo je i uvreda… Probali smo da saznamo u Domu kulture šta se dešava, da li je pala sklopka ili nešto slično, rekli su da ne znaju šta je, ali da ne mogu pre jutra da reše problem, tako da je signal stigao oko pola šest ujutru", rekao je Radojković.

Udruženje novinara Srbije (UNS) traži hitnu istragu i rasvetljavanje svih okolonosti prekida kablovske televizije u vreme emisije TV Prva "Život priča" i podseća da je članom 149 Krivičnog zakonika za sprečavanje ili ometanje emitovanja televizijskog programa zaprećena kazna zatvora do godinu dana i poziva nadležne da hitno utvrde ko stoji iza ovog incidenta.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštilo je da je šokirano sabotažom kojom je građanima Brusa i okoline onemogućeno da gledaju emisiju "Život priča" čija tema je bila seksualno uznemiravanje Marije Lukić od predsednika opštine Brus.


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.Zloćko
01.03.2019 - 08:28
Čudno
Kako nemate agregat kad se bavite tako ozbiljnim poslom? To mi čudno.