Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Reagovanje

Dule Nedeljković brani Trifunovića: Evo i Sergeja sada jašu. A čovek im je sasuo istinu u lice

To nije Beograd koga se ja sećam. Moj Beograd je bio normalan a ne kulovski. "Gde ste bili kada smo mi bili high", mi se mota po glavi. Ko vas je pustio da sedite na zidiću kod SKCa, zašto ne ustanete starijem u busu?
Piše Dušan Nedeljković, Moj Nedeljnik
Datum: 02/08/2017

Dule Nedeljković brani Trifunovića: Evo i Sergeja sada jašu. A čovek im je sasuo istinu u lice

Foto: Nedeljnik

Pisac Dušan Nedeljković na platformi Moj Nedeljnik stao je u odbranu glumca Sergeja Trifunovića. Tekst koji je prvobitno objavljen na našoj platformi prenosimo u celosti.


"Razišla se ekipa iz Beograda. Nama koji smo zlehudom sudbinom i pogrešnim gledanjem u zvezde odlučili da je avgust pravi mesec za letovanje, ne preostaje ništa drugo nego da se maskiramo u beduine. Ili da preuzmemo recept šamana sa Ibice koji su tamo ostali još iz '70, "veži maramu oko glave i popi kafetin". To valjda pomaže. Popijem ja po kafetin, ali baš da se šetam s maramom na glavi ne ide.

Strah od marame na glavi, tačnije od boje marame potiče iz vremena kada sam lunzao po LA. Imao sam one moderne marame, što ih danas nose uglavnom psi-ljubimci u više boja. Tog dana sam se odlučio za crvenu, i imao sam sreće pošto nisam ušao u plavu zonu. Pošao sam sa drugaricom na Hollywood Blvd. da kupim Milanu Mladenoviću i Grgi menadžeru EKVa kožne jakne-rokerke. I za divno čudo, kupio sam im. To je bilo ono divno vreme s kraja '80-tih kada je svačiji novac bio i tvoj novac. Samo je bilo pitanje sreće onih koji naruče nešto da se "poštar" ne zapije negde pre kupovine. A, bilo je neko takvo vreme. Bolelo nas uvo šta nosi sutrašnji dan. O mamurluku nije bilo ni govora.Živeli smo kao veliko pleme. Svuda nas je bilo. Nas Beograđana. Iz ekipe.

Toplo vreme neumitno uzjebe mozak. Ne znam da li se sećate one igre, da se popije pivo na eks van hlada dok sunce usijava lobanju. Kakav fleš, jbt. E, takve flešove ja imam trenutno samo bez piva i sunca. I hlad me radi.

Dok vi drugari letujete, mene je uhvatila toplotna mrzovolja. Misli su mi kristalno čiste. Potpuno sam svestan da naša država sve manje predstavlja branu i instrument zaštite sopstvenog stanovništva od razorne medijsko-psihološke agresije. Eto, odakle isijava ružnoća! ?edijski hohštapleri i manipulatori iz dana u dan razvijaju nove metode manipulacija. Ruže nam živote, pokušavaju da nas dovedu u glib u kome se oni najbolje snalaze. Evo i Sergeja sada jašu. A čovek im je sasuo istinu u lice. Tačnije, pljunuo im je istinu u oči! Svakoga od nas čeka topli zec od ekipe skupljene iz šatri i sa tribina na brzinu opismenjene i gurnute u novinare, ako samo zucnemo protiv svevišnjeg. Oni pametniji iz te ekipe, koje kolokvijalno nazivamo botovima dobili su čaki i kompjutere da obesmišljavaju svaku normalnost na društvenim mrežama iz rashlađenih prostorija. Uspelo to u životu, brate! Kasapljenje po medijima i mreži je već otišlo daleko iznad zdravog razuma. Ko su ti ljudi koji nas terorišu? Odakle su se pojavili, gde su izlazili, koju muziku slušaju, da li su duvali travu, da li su nevini u tridesetoj godini, da li su gay ili strejt? O kom Beogradu govori vrhovni vođa sa sentimentom? To nije Beograd koga se ja sećam. Moj Beograd je bio normalan a ne kulovski. "Gde ste bili kada smo mi bili high", mi se mota po glavi. Ko vas je pustio da sedite na zidiću kod SKCa, zašto ne ustanete starijem u busu? Mogu ja ceo avgust da nabrajam, ali vraća se ekipa a ja idem da napravim pauzu i da se vratim spreman u septembru. "Winter is coming!", moramo da se organizujemo da ne završimo hospitalizovani.

Eto...to sam hteo...

U međuvremenu, deca pakuju kofere, žena je otišla u "perionicu automobila" da je naprave na morsku neman, a meni je u glavi fini košmar. Idem na more da se vratim. To je ideja. Tek sam se sada setio da sebi razlučim konfuziju s početka. Ja u stvari idem sutra na more, zato što su mnogi bili odsutni u junu i julu i sada se vraćaju da budu prisutni dok ja budem odsutan. Dobro zvuči, zar ne?"

 

 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.