Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Intervju

Dušan Ivković, ličnost godine. I njegova velika ispovest u Nedeljniku

Dušan Ivković, naš čovek godine, govorio je za Nedeljnik o svojoj karijeri, od prvog treninga do oproštaja u Atini. Nismo govorili o trofejima i statistici, već o onim manje poznatim i nepoznatim fragmentima iz njegovog života koji ilustruju i upotpunjuju sliku o Dudi Ivkoviću, srpskoj košarci i pomalo o nama
Datum: 13/12/2017

Dušan Ivković, ličnost godine. I njegova velika ispovest u Nedeljniku

Foto Igor Pavicevic

Ove godine izbor zaista nije bio težak.

Nedeljnik i Turning Points - čuveni godišnjak Njujork tajmsa koji od prošle godine izlazi i na srpskom jeziku - otpočeli su izbor ličnosti koja je obeležila godinu za nama. Prošle godine je to bio predsednik SANU Vladimir Kostić. Ove godine, bez dvoumljenja, to je Dušan Duda Ivković.

Prošla godina je u svakom smislu bila njegova godina. I to najmanje veze ima sa svojevrsnim političkim aktivizmom kome smo svedočili - iako je pokazao kako uticajni ljudi mogu da razdrmaju društvo, da iznesu svoj stav i možda još važnije, kako i kada treba da povuku granicu u odnosu prema političkim dešavanjima.

Ove godine je Duda Ivković postao "Legenda Evrolige", ušao je u "Kuću slavnih" i na kraju simbolično i spektakularno, oproštajnom utakmicom u Atini, stavio tačku na dugogodišnju uspešnu karijeru. Bio je to, svakako, košarkaški događaj godine, kao omaž treneru koji je obeležio više od pola veka najvećih uspeha u jednoj od retkih oblasti u kojoj smo toliko dominantni.

Da, izbor je bio lak. Ovo je Dudina godina.

Dušan Ivković, naš čovek godine, govorio je za Nedeljnik o svojoj karijeri, od prvog treninga do oproštaja u Atini. Nismo govorili o trofejima i statistici, već o onim manje poznatim i nepoznatim fragmentima iz njegovog života koji ilustruju i upotpunjuju sliku o Dudi Ivkoviću, srpskoj košarci i pomalo o nama.

 

INTERVJU SA DUŠANOM IVKOVIĆEM ČITAJTE U NOVOM NEDELJNIKU KOJI JE NA KIOSCIMA OD 14. DECEMBRA, ILI U DIGITALNOM IZDANJU KOJE JE DOSTUPNO NA NOVINARNICA.NET

 


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.sneyana
14.12.2017 - 11:37
Duda
DA.