Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Sport

Ekskluzivni razgovor sa Ronaldinjom: Rambo Petković je legenda, Novaka zna ceo svet - Čitajte u Nedeljniku

Najtrofejniji svetski klub prvi je koji je uspeo da odbrani ušati pehar, i to na impresivan način. A kako je sve to doživeo onaj čije se bravure i dalje pamte, koji je ulepšao ovu igru i koji je, po mnogima, i dalje najbolji -- mada svakako ne najuspešniji -- fudbaler 21. veka, legendarni Ronaldinjo? Nedeljnik je imao čoveka na licu mesta da ga to pita...
Za Nedeljnik piše Nemanja Matić, novinar RTS-a
Datum: 07/06/2017

Ekskluzivni razgovor sa Ronaldinjom: Rambo Petković je legenda, Novaka zna ceo svet - Čitajte u Nedeljniku

Foto Profimedia

Ugođaj finala između Reala i Juventusa, pod vedrim nebom, na samom vrhu kruzera, u sektoru osam oko bazena, na ogromnim jastucima, uz Heineken pivo bio je priča za sebe. Pre samog starta utakmice svi prisutni mogli su da uživaju u muzičko-scenskom spektaklu. Umetnica iz Kine odsvirala je na violini himnu Lige šampiona, uz neverovatne svetlosne efekte. Usledio je plesni, a potom i muzički program u kom je Ronaldinjo imao centralno mesto.

Dok je trajao šou, na telefon je stigla poruka od organizatora ovog putovanja, gde je pisalo "Sutra u 12.15 gospodin Ronaldinjo vas čeka za razgovor u VIP salonu". Noć je proletela, i došao je momenat susreta. Vremena za priču malo, a tema milion. Ali trema je nestala već posle prvog stiska ruke i njegovog osmeha. Samo je na portugalskom promrmljao "Olá meu amigo" i priča je krenula.

"Prva asocijacija na Srbiju su mi Novak Đoković i Dejan Petković. Za Novaka zna ceo svet, prosto ne postoji čovek koji nije čuo za njega. Pet je, sa druge strane, u brazilskom fudbalu stekao status legende. Možete da budete ponosni na njih dvojicu", govorio je Ronaldinjo.

Brazilac je hvalio igru Real Madrida, Zidana, Kristijana Ronalda, čestitao im je na pobedi u finalu.

"Kristijano Ronaldo je za mene najbolji fudbaler na svetu! Tu nema sumnje. Pa rezultati, titule, broj golova i njegova igra dovoljno govore."

Pričao je da je zadovoljan karijerom, da nema nijednu neostvarenu želju, jer je postigao sve što je hteo.

"Osvojio sam gotovo sve trofeje. Da li sam mogao i da li je trebalo više od toga? Vrlo moguće. Ali ja sam srećan i ispunjen čovek zbog svega što sam ostvario. Meni je to dovoljno..."

 

CEO TEKST NEMANJE MATIĆA, NOVINARA RTS-a ZA NEDELJNIK, U NOVOM BROJU KOJI JE NA KIOSCIMA OD 8. JUNA, ILI U DIGITALNOM IZDANJU KOJE JE DOSTUPNO NA NOVINARNICA.NET


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.