Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Kolumna

Geneza moje propasti

Stiv Heket, koji je 2010. ušao u Kuću slavnih, sedi sa svojom suprugom Džo Leman. Piju kiselu vodu i ne dozvoljavaju da se u njihovoj blizini čuju upaljači i izduvava nikotin. Svi nekadašnji konzumenti razvrata danas su navučeni na organic i zdrav život
Piše: Branko Rosić
Datum: 13/02/2017

Geneza moje propasti

U prošlu subotu, u kamionu za selidbe, na putu od Ceraka do Konjarnika pričao sam sa dvojicom zaposlenih u toj firmi. U Požeškoj su me upitali čime se bavim, odgovorio sam "novinar", a oni su jednoglasno prokomentarisali da je "blago meni" jer srećem zanimljive ljude. Do tada sam držao neku vrstu plača u grlu jer sam popakovao stvari iz porodičnog stana pokojne majke pa mi je bilo lakše da me dekoncentrišu.

Sećao sam se mnogih epizoda i predmeta iz ranog puberteta od kojih su neki bili spakovani u prikolici iza nas. Te stvari iz kolekcija detinjstva često su bile predmet napada mojih roditelja. Optuživali su me da zbog zaluđenosti muzikom imam loš uspeh u školi, da od mene neće biti ništa ako se ne uozbiljim, pa i da mi ti Genesisi, Stounsi, Pistolsi neće obezbediti egzistenciju i da se od toga ne živi. Bio sam neizlečiv, povlačio sam se posle tih napada u sobu i odlazio u svet koji sam maštao i od kojeg se ne živi. Bilo je tu intervjua sa Genesisom, Pistolsima, Stounsima... sa svima onima koji mi navodno neće obezbediti egzistenciju i dobar život i zbog kojih propadam.

Setio sam se toga dok sam išao na intervju sa jednim od tih krivaca za moju propast. Sa originalnim gitaristom slavnog benda Genesis - Stivom Heketom. Penjem se na sprat beogradskog kafića i deluje sve nestvarno. Stiv Heket, koji je 2010. ušao u Kuću slavnih, sedi sa svojom suprugom Džo Leman. Piju kiselu vodu i ne dozvoljavaju da se u njihovoj blizini čuju upaljači i izduvava nikotin. Svi nekadašnji konzumenti razvrata danas su navučeni na organic i zdrav život. Nemam papir sa pitanjima jer sam sve to naučio iz "papira" (magazina) koji su me kvarili u detinjstvu i zbog kojih su moji roditelji bili zabrinuti da od mene neće postati čovek.

Sedim sa čovekom zbog kojeg sam (i mnogih drugih) dobijao loše ocene. Pričamo o Piteru Gabrijelu i kako je sa Filom Kolinsom stigao u Genesis. Saznajem da navija za Čelsi i da je odrastao u blizini stadiona, u kraju na čijim se ulicama sudarao sa članovima Rolingstounsa odlučivši da bude samo jedno - rokenrol muzičar.

Izašao sam posle intervjua u ledenu noć i shvatio da sam razgovor vodio na mestu nekadašnje prodavnice ploča u Makedonskoj ulici u kojoj sam davnih godina kupio album Genesisa "Wind & Wuthering", jedan od onih za koji su roditelji mislili da će mi pokvariti život i da neću postati čovek. Bilo mi je žao što nemam priliku da im kažem da upravo živim solidan život praveći intervju sa krivcem za moju potencijalnu propast. 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.