Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Društvo

Geografski upisao pre 34 godine, juče je opet polagao kod profesorke Mile - i opet pao

Od ukupno 18 akademaca, koji su u decembarskom roku okušali sreću na dva predmeta pred profesorkom Pavlović, samo su dva dobila šestice
Datum: 04/12/2018

Geografski upisao pre 34 godine, juče je opet polagao kod profesorke Mile - i opet pao

Foto Geografski fakultet

Jučerašnji ispit na Geografskom fakultetu u Beogradu kod čuvene profosorke dr Mile Pavlović, ući će u istoriju polaganja na ovom fakultetu - od 18 akademaca čak dva su dobila šestice. Ipak, te sreće nije bio najstariji među onima koji su juče polagali, a koji je ovaj fakultet upisao davne 1984. godine, odnosno pre 34 godine.

Način na koji je Mila Pavlović juče održala ispite konačno je oduševio, doduše samo na kratko, stare studente koji i duže od decenije ne mogu da polože njena dva ispita.

Oduševljenju je, međutim, bio kraj kada su dva sata po okončanju ispita, videli i rezultate. Prolaznost je i dalje slaba - od ukupno 18 akademaca, koji su u decembarskom roku okušali sreću na dva predmeta pred profesorkom Pavlović, samo su dva dobika šestice.

Stariji student koji je konačno dobio prolaznu ocenu iz zaostalog predmeta sa treće godine studija, Geografski fakultet upisao je 1993. godine, dok je najstariji akademac koji je juče izašao na ispit i nažalost pao - indeks dobio čak 1984. godine, piše Politika.

Posle žalbi studenata i prošle nedelje odluke Naučno-nastavnog veća Geografskog fakulteta, uz odobrenje čelnika Univerziteta u Beogradu (UB), ispiti kod prof. Pavlović sa treće i četvrte godine održani su pismeno. Na ovaj način studentima je omogućeno da "crno na belo" prikažu svoje znanje.

Pre samog polaganja akademce je posetio Dejan Filipović, dekan, posavetovao ih da uče i spremni dođu na ispit, uz potvrdu da će pismeno polaganje na predmetima prof. Pavlović važiti do 30. septembra naredne godine.

Akademci su istakli da su konačno zadovoljni jer su ispiti za sve tri grupe studenta protekli korektno, a takvo je, kažu, bilo i ponašanje profesorke Pavlović. To ih je, naglašavaju, odvratilo od odluke da u Rektorat Univerziteta u Beogradu predaju novi zahtev za izuzeće po strogoći decenijama čuvene profesorke Pavlović s ispita i predlože tri profesora koji bi je zamenili.

"Prof. Mila Pavlović je prišla svakom od nas, nekog čak i potapšala po ramenu, bodrila nas da napišemo koju rečenicu kako bismo položili. Primetna je promena njenog odnosa prema studentima, nadamo se da će i ocenjivanje biti jednako korektno, da će postojati kriterijumi za šesticu i za desetku, odnosno da neće zahtevati da za prolaznu ocenu znamo baš sve kao za visoku ocenu. Takođe, nadamo se da će model testa ostati isti za sve naredne ispitne pismene rokove, da ga neće menjati iz roka u rok", ističe studentkinja Ž.S, koja je sa nekoliko kolega sumirala utiske.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.