Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Društvo

Goran Marković vraća nagradu Opštini Stari grad: "Ostaviću je na portirnici"

Proslavljeni reditelj najavio je da će vratiti nagradu zbog smene v.d. direktora UK "Parobrod" Milutina Petrovića za koju je rekao da je sprovedena nedemokratski i nasilno
Datum: 09/12/2018

Goran Marković vraća nagradu Opštini Stari grad: "Ostaviću je na portirnici"

Foto: Nedeljnik

Posle smene na čelu Ustanove kulture "Parobrod" na opštini Stari grad, režiser Goran Marković vratiće nagradu toj opštini.

Marković je obrazložio da nagradu vraća zbog smene upravnika Parobroda Milutina Petrovića, za koju kaže da je sprovedena nedemokratski i nasilno.

"Šta je razlog tom gestu? Po svoj prilici, činjenica što je otpustio čoveka za koga ima dokaze da je krao i nedolično se ponašao", navodi Marković i poručuje da će nagradu Ključevi Jevremove, koju je dobio prošlog proleća, ostaviti na portirnici opštine.

Obraćajući se predsedniku opštine Stari grad Marku Bastaću, Marković je naveo da ga nagrada sve više podseća na ponašanje "opozicione opštine koja bi htela da 'nadirodi Iroda', tj. da se priključi postojećem teroru vlasti".

"Nismo smenili nikoga, v.d. direktoru UK Stari grad istekao je mandat", rekao je za Danas predsednik te beogradske opštine Marko Bastać.

On je istakao da bivši direktor Milutin Petrović nije mogao da ostane na ovoj funkciji jer  "ne može da bude zaposlen na dva radna mesta", misleći na mesto profesora na fakultetu i direktora UK Stari grad.

Opština Stari grad postavila je novog v. d. direktora ustanove kulture Parobrod, glumca Vuka Saletovića, a istovremeno je razrešen dosadašnji v. d. direktora Milutin Petrović.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.