Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Sport

Hrvatska atletičarka Sandra Perković: "Normalno je da navijam za srpske sportiste. Kad Amerikancu pričam fore iz kuće, gleda me belo..."

Sandra Perković, dvostruka svetska i olimpijska šampionka, na Evropskom prvenstvu u Berlinu je osvojila i peto uzastopno evropsko zlato.
Datum: 12/08/2018

Hrvatska atletičarka Sandra Perković: "Normalno je da navijam za srpske sportiste. Kad Amerikancu pričam fore iz kuće, gleda me belo..."

Tanjug/AP

"Kad pričam Amerikancu fore iz kuće, on me gleda belo. Kad pričam našem čoveku, on će reći:‚ 'Pa i moja mama radi isto'. Mi smo odrasli u istoj sredini, isti su nas problemi mučili, iste navike imamo...", rekla je hrvatska atletičarka Sandra Perković o odnosu sa srpskim sportstima, prvenstveno sa Ivanom Španović.

"Neću reći da smo mi ista zemlja, ja nastupam za Hrvatsku, Ivana za Srbiju. Ali se sto puta bolje razumem sa njom nego sa nekom Engleskinjom", rekla je Perkovićeva u intervjuu za Novosti.

Ona je na pitanje da prokomentariše kako je Novak Đoković podržao fudbalere Hrvatske i zašto se "od toga se prave novinski naslovi", odgovorila uz osmeh:

"Mislim, kakav užas, Srbi navijaju za Hrvate i obrnuto... Odlično ako se to nije nekome svidelo. Obe države su tu gde jesu zato što se nekim političarima nešto nije svidelo. Sport ne poznaje granice, zato je normalno da navijamo za Noleta, on za 'vatrene', mi za vašu Ivanu, Milicu, vi za naše 'barakude', mi za vaše 'delfine'.

Vulgarna ću možda biti, ali nije bitno da li je crno, belo, žuto, muško, žensko. Mi smo sportisti, svi se borimo jednim, sportskim srcem i svi smo iznutra od krvi i mesa. Mi ne dolazimo iz bogatih zemalja, mnogo teži put nam je bio svima i zato se držimo zajedno. Volimo se, pa šta?", rekla je ona.

Sandra Perković, dvostruka svetska i olimpijska šampionka u bacanju diska, na Evropskom prvenstvu u Berlinu je osvojila i peto uzastopno evropsko zlato.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.