Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Svet

Hrvatski premijer sa porodicom na ketering u Opatiji potrošio više od 13 hiljada evra

Da li je porodica Tihomira Oreškovića u vili Kostabela za 32 dana samo na jelo potrošila čak 13.000 evra? Ni on sam ne zna jer još nije video fakturu
Datum: 18/07/2016

Hrvatski premijer sa porodicom na ketering u Opatiji potrošio više od 13 hiljada evra

Foto Profimedia

Premijer Hrvatske u tehničkom mandatu Tihomir Orešković je za 32 dana boravka s porodicom u vili Kostabela u Opatiji potrošio više od 100.000 kuna (više 13.000 evra) za potrebe keteringa, piše zagrebački Jutarnji list.

Porodica Orešković je vilu koristila i u danima oko Uskrsa, a tada su, prenosi list, na ketiring potrošli 15-tak hiljada kuna.

Orešković je, kako su preneli hrvatski mediji, rekao da ne veruje da je njegova porodica za hranu potrošila 100.000 kuna, te da još nije video fakture.

On je rekao da će, kada dobije račun, podmiriti troškove hrane.

"Uveren sam da ja i moja porodica nismo mogli potrošiti 100 hiljada kuna za hranu", rekao je premijer u tehničkom mandatu.

Čija je Vlada potrošila više na ketering u opatijskoj vili Kostabela: Vlada opozvanog premijera Tihomira Oreškovića ili bivša Zorana Milanovića? To je pitanje o kojem se ovih dana vodi žestoki rat izmedu Mosta i SDP-a, a glavni akteri ratuju o tome koja će strana iskopati veći račun, piše Jutarnji.hr koji je došao u posed računa za hotelski ketering u vili Kostabela iz jula 2015., dakle iz vremena Milanovićeve Vlade, kada je na "hotelsku uslugu za desetak osoba potrošen iznos od 24.697 kuna".

Prema neslužbenim informacijama, računi iz vremena Milanovićeve Vlade za ketering su tokom 2015. iznosili navodno 295.000 kuna.

Da li porodica Tihomira Oreškovića u vili Kostabela za 32 dana samo na jelo potrošila čak 13.000 evra, on sam ne zna jer još nije video fakturu, rekao je novinarima u Karlovcu, naglašavajući kako 'opet kroz medije saznaje više nego što sam zna'.

"Ja još nisam video ni jednu fakturu, tako da za tih 100.000 ne znam, ali ja sam sto posto uveren da moje dvoje dece, moja supruga i ja, tih par puta tamo na vikendima nismo potrošlili 100.000 kuna. Svi znate da sam štićena osoba, pa sa mnom dolazi i osiguranje, tako da, hm, mislim da su to nekakve, ali opet, ne znam, nisam vidio fakture. Kad ih vidim, ja ću pokriti svoje i troškove svoje porodice, to čekam, fakture - komentarisao je tehnički premijer Orešković.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.