Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Društvo

Istraživanje pokazalo da sedam odsto školaraca poseduje oružje, svaki drugi je bio nasilan

"Rekao bih da su rezultati malo zabrinjavajući jer više od 50% bilo nasilno, a drugi su rekli da je to često, tako da 20 godina posle ratova interetnička distanca i dalje postoji"
Datum: 22/02/2018

Istraživanje pokazalo da sedam odsto školaraca poseduje oružje, svaki drugi je bio nasilan

Foto: Profimedia

Svaki drugi školarac je bio nasilan, neki bi pomogli teroristima, a veliki procenat njih ne bi se družio sa Albancima ili Romima, pokazuju istraživanja, piše B92.net.

Kako navodi ovaj portal istraživanja Centra za odbranu i bezbednost sprovedena su u Subotici, Somboru, Novom Sadu, Bačkom Petrovcu i Bujanovcu.

"To je jako tužna situacija kada posle svih napora države, pojedinaca dugi niz godina nismo uspeli da ubedimo narod da su Romi isti kao svi ostali", kaže zamenik direktora Kancelarije za ljudska i manjinska prava Dragoljub Acković.

Sedam posto ispitanika kaže da poseduje hladno oružje, a 12% da želi da ga nabavi. Čak 13% podržava teroriste u nekim situacijama, a 17% njih mrzi pripadnike populacije homoseksualaca.

"Rekao bih da su rezultati malo zabrinjavajući jer više od 50% bilo nasilno, a drugi su rekli da je to često, tako da 20 godina posle ratova interetnička distanca i dalje postoji", naglašava Miloš Tišma iz Istraživačkog centra za odbranu i bezbednost.

 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.