Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Sport

"Jedini centar u poslednjih 30 godina...": Da li je Jokić najbolji "visoki asistent" svih vremena

Statistika je neumoljiva i pokazuje da nijedan centar u poslednje tri decenije nije imao 15 asistencija na utakmici. Osim Jokiča, koji je to postigao tri puta
Datum: 04/12/2018

"Jedini centar u poslednjih 30 godina...": Da li je Jokić najbolji "visoki asistent" svih vremena

Tanjug/AP

Jokić je sinoć u pobedi Denvera nad Torontom imao 4 od 15 ofanzivnih skokova svoje ekipe. Što je još važnije, njegovih je bilo 15 od 40 asistencija koje su zabeležili košarkaši Nagetsa. Tokom celog meča je razigravao saigrače u verovatno najznačajnijoj pobedi ove sezone - protiv lidera NBA lige Toronta 106:103, i to u gostima.

I ona pobeda protiv aktuelnih vladara lige Golden Stejta s početka sezone je takođe odzvonila širom NBA lige, ali ova pobeda je došla u trenutku kada je sa svih strana počelo da se postavlja pitanje da li Denver, kao jedna od dve najmlađe ekipe i svakako ona sa najvećim potencijalom, već ove godine može da dogura do samog kraja plej-ofa. A pitanje na početku sezone glasilo je: "Da li Denver konačno može da uđe u plej-of?"

Pobeda protiv Toronta svakako daje argumente onima koji od Denvera ove godine očekuju velike stvari.

Istovremeno, Jokić je svojom partijom dao dodatni argument onima koji tvrde da je upravo on najbolji visoki asistent svih vremena.

Prema statističkoj bazi ESPN-a, Jokić je jedini centar koji je imao 15 asistencija u poslednjih 30 godina.

A to je postigao tri puta u karijeri.

"Ne znam", rekao je Jokić kada su ga pitali kako mu je sve išlo od ruke protiv Toronta. "Momci su pogađali, ja sam dodavao, igrali smo dobro. Imali smo dobru energiju sa klupe. Svi koji su igrali uradili su nešto dobro. Po malo od svega."

I kako je primetio ESPN, lako je Jokić mogao da preuzme veliki deo zasluga na sebe i imao bi pravo. Ali, on nije tako nabaždaren. I to je ono što pravi razliku u ovom timu.

"On sve radi", rekao je njegov saigrač Džamal Marejm koji je na ovoj utakmici postigao 21 poen. "On dodaje, skače, vodi loptu. Ne postoji stvar koju ne može da uradi, osim da skače", ponovio je šalu Marej.

A kako je Jokić igrao protiv Toronta pogledajte detaljnije OVDE.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.