Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Društvo

Jutjub cenzuriše novu pesmu "Beogradskog sindikata"

Jedan od članova muzičke grupe Beogradski sindikat Feđa Dimović, na društvenim mrežama je podelio slike obaveštenja koje je grupa dobila od Jutjuba
Datum: 09/10/2018

Jutjub cenzuriše novu pesmu "Beogradskog sindikata"

Foto: Screenshot Youtube

Pesma "Dogodine u Prizrenu", koju izvodi grupa Beogradski sindikat i etno grupa "Trag", mogla bi biti uklonjena sa Jutjuba, iako je za samo jedan dan prikazivanja imala preko 150.000 pregleda i zauzela prvo mesto u trendingu u Srbiji i Crnoj Gori, preneo je B92.

Jedan od članova muzičke grupe Beogradski sindikat Feđa Dimović, na društvenim mrežama je podelio slike obaveštenja koje je grupa dobila od Jutjuba.

"Upravo smo dobili poruku od Jutjuba da je spot za pesmu 'Dogodine u Prizrenu' uznemirujućeg sadržaja, zbog čega Jutjub razmatra da ga ukloni. Kao posledica toga, momentalno smo uklonjeni sa trendinga, gde smo od sinoć bili na poziciji broj 1. Svaka čast na proceni! Može tuča u rijalitiju, a ne može stradanje srpskog naroda. Može golotinja i prostakluk, a ne može spaljena crkva! Ovo je dokaz da smo pesmom uzburkali mnoge duhove. Nastavljamo da se borimo! Nema povlačenja, nema predaje! Dogodine u Prizrenu", napisao je Dimović.

On je dodao i da na takvu odluku Jutjuba grupa nema pravo žalbe, ali da nisu imali ni nameru da je podnose.

"Istina se ne može meriti i ocenjivati, istina je samo jedna", zaključio je Dimović.

Pesma govori o značaju Kosova i Metohije za srpski narod, kao "polazne tačke", a video koji je prati zapravo čine kadrovi snimljeni tokom pogroma srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji u martu 2004. godine.

 

 

 


Ukupno komentara: 2Sva polja su obavezna.PDVNK bre
09.10.2018 - 17:20
A ministar za 4.0 cuti
Ima li koga u Vladi Srbije da prokomentarise ovo
Маре
10.10.2018 - 10:06
тиха језа
Четири пута сам слушао песму данас и сва четири пута се најежио, БРАВО БС још једном сте порасли у мојим очима. Нема назад, притисци су привремени.