Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Sport

"Kada je Klop govorio da je Buvač mozak tima - to je i mislio" : Reakcije britanske javnosti na poraz u Beogradu

Retke komentare posvećene Crvenoj zvezdi ostavljali su navijači Mančester Sitija, "peckajući" Liverpulove fanove, najveće konkurente za šampionsku titulu u ovoj sezoni Premijer lige
Datum: 07/11/2018

"Kada je Klop govorio da je Buvač mozak tima - to je i mislio" : Reakcije britanske javnosti na poraz u Beogradu

Profimedia

Dok srpska javnost u zanosu komentariše odličan nastup fudbalera Crvene zvezde u pobedi protiv Liverpula, komentari na društvenim mrežama i sportskim sajtovima u Engleskoj kreću se od blagog razočaranja Klopovom taktikom, do prepucavanja o uzaludnim ulaganjima.

Ljubitelji fudbala iz Velike Britanije, s druge strane, očarani su partijom Milana Pavkova.

"Miču je vaskrsao", jedan je od komentara engleskih navijača posle dva pogotka Zvezdinog napadača.

Migel Perez Kuesta, poznatiji kao Miču, bio je zaslepljujući bljesak u dresu Svonsija u koji je stigao za dva miliona funti. Postigao je tada 18 golova u Premijer ligi i onako visok bio veoma zanimljiv za gledanje. A onda se njegova karijera strmoglavila, da bi je pre nešto više od godinu dana i okončao. Skok igra i drugi pogodak Milana Pavkova Liverpulu podsetili su ljubitelje fudbala sa Ostrva upravo na Mičuov bljesak.

Takođe, vrlo je zanimljiva konstatacija jednog od ljubitelja fudbala o tome koliko je novac u današnjem fudbalu relativna stvar.

"Pavkov je doveden u Zvezdu za 100 hiljada funti manje od nedeljne zarade Aleksisa Sančeza".

Među ostalim komentarima u vezi sa crveno-belima bili su i utisci navijača Mančester Sitija da je Zvezda "ubila" protivnika.

Komentari su u najvećoj meri bili teren za prepucavanje navijača Građana i Redsa oko toga ko je koliko novca uložio i šta se tim novcem postiže.

Tako su navijači Mančester Sitija komentarisali da 180 miliona funti nije dovoljno da se pobeđuje u kontinuitetu, dok su njihovi rivali podsetili da "nekim ni pola milijarde nije dovoljno za više od jedne šampionske titule".

Navijači Liverpula kritički su nastrojeni prema izboru taktike Jirgena Klopa. "Tviteraši" su se setili i Željka Buvača, bivšeg pomoćnika Jirgena Klopa, čiji izostanak smatraju važnim faktorom.

Kritikuje se izbor da Đerdan Šaćiri ostane u Engleskoj, jer "jedan Šaćiri vredi više od hiljadu Lalana", a veliki broj navijača smatra da će ekipa koja ima problem da kontroliše loptu 90 minuta teško doći do šampionske titule.

Britanski mediji su veliku pažnju posvetili "starim boljkama" Liverpulove odbrane i poukama koje "šokantni poraz" donosi na Enfild.

Ipak, verovatno najbolji zaključak nakon utakmice u Beogradu jeste reakcija engleskih navijača koji su bili na stadionu "Rajko Mitić".

Oni su aplaudirali fudbalerima Crvene zvezde tokom počasnog kruga po završetku utakmice.


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.mačak plavi
07.11.2018 - 17:11
jedna je zvijezdica
ako je neko miljenik NN Srbije normalno da se sve čini i medijski i finansijski da hara - vlada, na veliko zadovoljstvo srbstva! to smo prošli 91. kad su bili ćak i svetski prvaci od love za srbski zajam...zna av šta mu je činiti...pkb cveta itd.