Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Nedeljnik

Kako je direktor doma kulture u Novom Pazaru izbacio Đinđića iz sale: "Nema veze, zdravije je na čistom vazduhu"

Susret otvara Zoran koji kaže: 'Nije kako je predviđeno, ali možda je i bolje ovako, zdravije, na čistom smo vazduhu i jeftinije je.'
Datum: 16/03/2018

Kako je direktor doma kulture u Novom Pazaru izbacio Đinđića iz sale: "Nema veze, zdravije je na čistom vazduhu"

Profimedia

"Danas u sjaju sećanja ne izgleda da je Đinđić umeo da bude utučen, ali baš je tako bilo na povremenim sastancima, kada je slušao rezultate agencija za javno mnjenje dok izveštavaju o malim procentima građana koji ga podržavaju. Onda je smislio da nešto uradi, da napravi akciju 'Srbija na dobrom putu', da se približi ljudima, pruži im priliku da ga neposredno čuju i pitaju, i da pita on njih", piše u autorskom tekstu za novi broj Nedeljnika, koji je na kioscima od četvrtka 15. marta, reditelj Aleksandar Mandić. "Planirali smo da obilazi srpske gradove, da povede uvek nekoliko ministara koji bi tokom dana posetili sve ono što se tiče njihovih resora i da predveče u lokalnom domu kulture sednu ispred publike i razgovaraju."

Mandić navodi da nije bilo nikakvih ograničenja, da je svako mogao ući i da pita šta god hoće.

"Razgovori su trajali obično oko dva sata i nekako se završavali spontano, susret je prirodno išao kraju. Svaki put je u Beograd nosio naramak papira koje bi mu ljudi dali o svojim mukama sa državom.

Predložio sam mu da vodimo mala reportažna kola sa sobom i prenosimo te susrete na lokalnim televizijama. Naknadno smo slušali da su ti programi bili veoma gledani. Zoran je bio briljantan, pokušavao je pre svega da motiviše ljude, da se pokrenu, da preuzmu inicijativu, obećavao je savezništvo njegove vlade i njega lično u tim naporima", piše Mandić.

Snimljeno je, navodi, skoro 40 sati materijala.

Svi susreti su se odvijali u domovima kulture osim...

"Novi Pazar. Stiže tehnička ekipa tamo oko podne, hoće da montiraju opremu, ali direktor doma kulture ne dozvoljava. Pominje neke pare, šta li, traju pokušaji da se šef umilostivi, ali na kraju on ne dopušta da se susret sa građanima dogodi u toj 'njegovoj' sali. Onda se improvizuje, donose se neki stolovi i stolice ispred doma da se smeste gosti, namešta se ozvučenje i predveče susret otvara Zoran koji kaže: 'Nije kako je predviđeno, ali možda je i bolje ovako, zdravije, na čistom smo vazduhu i jeftinije je.' Tako je snimljena između ostalog i ta kultna izjava 'Videćemo se u budućnosti'. Kao odgovor na zloćudno pitanje.

Dakle, poglavica lokalnog doma kulture mogao je da spreči predsednika Vlade i nekoliko ministara da uđu u salu...", piše Mandić.

ŠTA JE O TOM ČUVENOM CITATU REKAO MOMAK KOJI JE POSTAVIO PITANJE PROČITAJTE OVDE

 

NA KIOSCIMA JE NOVI NEDELJNIK, DIGITALNO IZDANJE DOSTUPNO NA NOVINARNICA.NET

 

 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.