Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Nedeljnik

Kako je Dodik postao predstavnik bosanskih Hrvata

Apsurdno je da hrvatski član Predsedništva bude izglasan sa više glasova nego bošnjački, iako hrvatskih glasača ima četiri puta manje. A to će i Dodika staviti u još jednu apsurdnu poziciju
Datum: 11/10/2018

Kako je Dodik postao predstavnik bosanskih Hrvata

Foto tanjug/AP Darko Vojinovic

Glavni problem sa izborima u BiH je to što su oni već proglašeni neustavnim, tako da se praktično samo čekalo da neko od velikih igrača zaigra na tu kartu. Srpske stranke dosada nisu imale mnogo razloga za to, pošto svoj politički život uglavnom koncentrišu na Republiku Srpsku, ali pošto se ponovio slučaj da hrvatski narod u BiH praktično ostane bez predstavnika u Predsedništvu BiH, može se očekivati da hrvatske stranke predvođene HDZ-om ozbiljno otvore pitanje funkcionisanja BiH, ne samo izbora.

Dragan Čović koji je bio neskriveni favorit i hrvatskog premijera Plenkovića – koji nije krio razočaranje rezultatima izbora – izgubio je od Željka Komšića, koji se doživljava sarajevskim političarem i zapravo je izabran „bošnjačkim glasovima“ svoje stranke Demokratski front.

Apsurdno je da hrvatski član Predsedništva bude izglasan sa više glasova nego bošnjački, iako hrvatskih glasača ima četiri puta manje. A to će i Dodika staviti u još jednu apsurdnu poziciju, da će on zapravo biti predstavnik Hrvata u Predsedništvu, pošto će njegovi stavovi o BiH biti bliži bosanskim Hrvatima.

 

OPŠIRNIJU ANALIZU IZBORA U BIH I RS ČITAJTE U NOVOM NEDELJNIKU KOJI JE NA KIOSCIMA OD 11. OKTOBRA, ILI U DIGITALNOM IZDANJU DOSTUPNOM NA NOVINARNICA.NETUkupno komentara: 0Sva polja su obavezna.