Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Nedeljnik

Kako je došlo do čitulje za Aliju Izetbegovića: Rasim Ljajić za Nedeljnik

"Mogao sam da kažem da nisam dao čitulju, ali nisam, već kako se desilo da čitulja počinje sa ‘predsedniče'", kaže Rasim Ljajić
Razgovarao Nenad Čaluković
Datum: 09/11/2018

Kako je došlo do čitulje za Aliju Izetbegovića: Rasim Ljajić za Nedeljnik

Foto Marko Đoković

U intervjuu za novi broj Nedeljnika, potpredsednik Vlade Rasim Ljajić se osvrnuo i na čuveni slučaj kada je dao čitulju za Aliju Izetbogavića koja je počela sa "predsedniče".

 Na pitanje da li, gledajući s ove distance, misli da je tada pogrešio, Ljajić odgovara:

"Kad je umro Izetbegović, pozvao me je drug, novinar iz Sarajeva, i pitao da li ću da dođem na sahranu.

Rekao sam da sam ministar, da percepcija javnosti u Srbiji o Izetbegoviću nije sjajna i da ne mogu da dođem, jer to neće biti dobro primljeno.

Pitao me je – hoćeš li da dam čitulju, ja kažem - daj.

I čovek je bukvalno prepisao jednu od čitulja koje su stigle u redakciju. I tad sam rekao, kada je vođena kampanja protiv mene: Mogao sam da kažem da nisam dao čitulju, ali nisam, već kako se desilo da čitulja počinje sa ‘predsedniče''', rekao je Ljajić.

 

U novom Nedeljniku pročitajte šta je sve Rasim Ljajić rekao o Šešelju, šta misli o opoziciji, ko je najodgovorniji za propast DOS-a, kako mu je bilo kada je jedini iz ove vlade šetao za Đinđića, koja državna funkcija mu je bila najopasnija, a koja najteža, po čemu pamti saradnju sa Jovankom Broz, da li je pogrešio što je dao čitulju Aliji Izetbegoviću, šta misli o Vučiću i veruje li da će rešiti Kosovo, da li je Sandžak bure baruta i kako komentariše poslednje zapaljive poruke Sulejmana Ugljanina, koja je razlika između ljudi u politici i fudbalu.

 

CEO TEKST PROČITAJTE U NOVOM NEDELJNIKU KOJI JE NA KIOSCIMA OD ČETVRTKA 8. NOVMEBRA, DIGITALNO IZDANJE DOSTUPNO NA NOVINARNICA.NET

***

NE ZABORAVITE: SVI ČITAOCI NEDELJNIKA DOBIJAJU I POKLON KNJIGU O KARAĐORĐU

 

 

Uz novi Nedeljnik od 8. novembra na poklon se dobija druga knjiga od šest u ediciji.

Više o ediciji i rasporedu kojim će se knjige poklanjati uz Nedeljnik pročitajte OVDE.


 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.