Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Sport

"Kažem da mi servira u bekhend, a on servira u forhend. Znao je da ćemo igrati u Šangaju..."

Đoković se sprema za Masters u Šangaju i u najavi turnira se našalio da je Šardije, protivnik u prvom kolu, još na Lejver kupu počeo da igra psihološke igre
Datum: 08/10/2018

"Kažem da mi servira u bekhend, a on servira u forhend. Znao je da ćemo igrati u Šangaju..."

Foto Tanjug

Novak Đoković je propustio turnir u Pekingu da bi odmoran dočekao turnir u Šangaju na kom će svoj prvi meč odigrati protiv Žeremija Šardija.

Đoković je za zvaničn sajt Šangaj Mastersa govorio o motivaciji, Federeru, Nadalu, svom protivniku u prvom kolu...

"Nisam čuo da je Rafa završio sezonu. Je li to nova informacija ili... Ne? Znači Rafa neće izostati samo sa turnira u Kini? Ipak je i dalje u igri za prvo mesto, odnosno – on jeste broj jedan. Drago mi je da se borim za to mesto jer mi je pre pet meseci to delovalo van domašaja, ali sam skorašnjim rezultatima stavio sebe u dobru poziciju da se borim za broj 1 ili broj 2 na kraju godine što je uvek krajnji cilj tenisera", rekao je Đoković. 

Ističe da nikada nije imao problema sa ljubavlju prema tenisu, već sa motivacijom da se takmiči. 

"Pričao sam i sa drugim šampionima i rekli su mi da se to dešava u određenim trenucima u karijeri i da morate nekako da 'ponovo stvorite sebe na terenu' i pronađete kakvu god motivaciju u smislu dostignuća, jer imate ljubav prema sportu, možete da igrate tenis, ali ako ste profesionalac, bivši broj 1 i višestruki GS šampion onda se ne zadovoljavate prosečnim rezultatima, bar u sopstvenim očima. Svesni ste da uvek ima većih visina, 'slemovi' i prvo mesto", jasan je Đoković. 

On je svog prvog protivnika na turniru Žeremija Šardija pobedio svih 11 puta koliko su igrali i dobio 26 setova. 

"Mislim da on voli brže podloge. Odigrao je dobro, malo sam pogledao. Ima jak servis i forhend, na tome zasniva igru. Poznajem ga, igrali smo 11 puta. Trenirali smo u Čikagu na Lejver kupu i malo smo se šalili. Čestitao sam mu danas i rekao mu da je još u Čikagu znao da ćemo igrati ovde. Zato je, dok me je zagrevao tamo, kad mu kažem da mi servira u bekhend, on servirao u forhend. Već tada je igrao psihološke igre", rekao je u šali srpski teniser. 

Na Lejver kupu u Čikagu, Đoković je imao prilike i da se bolje upozna sa Rodžerom Federerom. 

"Jedinstveno iskustvo, nikad nisam bio na istoj strani mreže sa njim i bio sam uzbuđen, radovao sam se tome, znam da je i on. Bilo je dobro na terenu, lepo smo se proveli. Uživali smo da se takmičimo, u treningu pre toga, spremanjem za dubl meč.

Pričali smo o taktici, tenisu tih četiri, pet dana, zatim o životu, porodici, različitim stvarima. Poštovanje prema njemu mi je poraslo posle toga, bar sa moje strane i mislim da je to ojačalo naš odnos. Ali neće da utiče na naše rivalstvo, kada igramo jedan protiv drugog svako će hteti da pobedi i to se neće promeniti", zaključio je srpski igrač.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.