Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Politika

"Ko na lokalu ostane sa SNS-om, biće izbačen iz DSS-a": Miloš Jovanović za Nedeljnik

Razgovarao sam sa Đilasom jer me je zanimao stav Saveza za Srbiju o Kosovu, kaže za Nedeljnik lider DSS-a Miloš Jovanović
Datum: 09/08/2018

"Ko na lokalu ostane sa SNS-om, biće izbačen iz DSS-a": Miloš Jovanović za Nedeljnik

Foto Nedeljnik

Šta znači napuštanje koalicija sa SNS-om na lokalnom nivou, da ste definitivno prelomili da uđete u Savez za Srbiju, pošto je to bio uslov da pristupite ovom opozicionom bloku? Mada ste to pokušali u prvi mah da negirate...

Nemamo šta da negiramo, jer je reč o načelnoj odluci. Razgovori o napuštanju lokalnih koalicija u organima stranke traju od kada se ispostavilo da takozvani „unutrašnji dijalog“ služi isključivo za pripremu terena za predaju Kosova i Metohije, a suštinski je odluka doneta nakon reakcije vlasti na Apel za odbranu Kosova i Metohije – dakle, pre bilo kakve ideje o nekakvom savezu.

 

Razgovarali ste, ipak, sa Draganom Đilasom. Šta je vaš uslov za ulazak u Savez?

Zanimao me je stav Saveza o KiM, odnosno formulacija tačke koja se tiče rešavanja tog problema.

 

Verujete li da će vaši ljudi na lokalu ispoštovati ovu odluku, jer ipak se radi o vlasti u 14 opština u Srbiji, a poznato je da su DSS svojevremeno napustili pojedini funkcioneri kada ste odlučili da napustite savez sa SNS-om u Beogradu? I kakva je njihova budućnost u stranci?

Očekujemo, naravno, da naši članovi poštuju stranačku odluku, iako tačno znamo šta će se gde i kako desiti. U svakom slučaju, oni koji to ne budu uradili biće brisani iz evidencije. Imate tu i teških ličnih i materijalnih situacija koje mogu i da razumem, ali drugačije ne može biti. Ova odluka je stvarno pitanje odgovornosti, jer je SNS nepovratno ušao u poslednju fazu predaje južne pokrajine.

 

Odgovor iz SNS-a je bio vrlo oštar na račun DSS-a, ali kako vi vidite razvoj političkih prilika u Srbiji?

Bio je oštar ali u njemu nije dat odgovor ni na jedan jedini argument koji je motivisao našu odluku. Nažalost, vidim dalju polarizaciju i zaoštravanje odnosa, što svakako nije dobro za Srbiju.

 

***

NA KIOSCIMA JE NOVI NEDELJNIK, DIGITALNO IZDANJE DOSTUPNO NA NOVINARNICA.NET

 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.