Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Kolumna

Kolumna Draže Petrovića: Ministarski dnevnik Ivana Tasovca

Olja Bećković me zove u "Utisak nedelje". Prvi potpredsednik me zove u kabinet. Kaže mi da je "Utisak nedelje" na pauzi do septembra. Zovem Olju i kažem joj da je "Utisak nedelje" na pauzi do septembra. Olja kaže da prvi put čuje. Mrzim neobaveštene novinare. Kakva je to zemlja gde prvi potpredsednik ima bolje informacije o TV programu od najbolje novinarke?
Piše: Dragoljub Draža Petrović
Datum: 12/08/2016

Kolumna Draže Petrovića: Ministarski dnevnik Ivana Tasovca

Foto Igor Pavicevic

12. decembar 2012.

Jednog dana skroz ću da poludim od ove Filharmonije. Onaj što svira flautu noću radi kao izbacivač u striptiz klubu, pa na probe dolazi neispavan, i to baš sad kad spremamo "Koncert za flautu i orkestar" Karla Rajnekea. Na probama moram da ga budim kada god ide njegova deonica. Ja sam po prirodi mazohista, zato se valjda i bavim kulturom. Razmišljam da iz "Koncerta za flautu i orkestar" izbacim flautu, valjda Rajneke neće da se ljuti. Kakva je, bre, ovo država gde flautista Filharmonije mora da radi ko izbacivač iz striptiz kluba da bi preživeo? Strašno!

Tvitnuo sam u bedaku: "Pustite flautistu iz striptiz kluba!" Tviteraši misle da ja to nešto o Vučiću. Retvituju ko ludi.

Tvitnem: "Ali nije o Vučiću."

Tviteraši pišu: "Taso, care, kapiramo!"

 

13. decembar 2012.

Išao sam kod gazde striptiz kluba da ga pitam da li onom flautisti može da dâ nekoliko dana slobodno dok ne uvežbamo "Koncert za flautu i orkestar" Karla Rajnekea, on me izljubio i rekao da redovno gleda "Ja imam talenat". Pitao me je zašto sam se ofarbao u plavo. Rekao sam mu kako sam želeo da imam nešto zajedničko sa Pamelom Anderson. To je moja stara fora, ali gazda striptiz kluba ne čita NIN.

"Na pravom si mestu... Sine, ako propadneš u Filharmoniji, dođi kod mene. Fali mi jedan pijanista da svira u pauzama, dok se ove moje presvlače. Ništa komplikovano, nešto veselo, lagano... A i imaš to zajedničko sa Pamelom, naši gosti otkidaju za njom", rekao mi je na rastanku i obećao da će pustiti flautistu da sa nama vežba do petka.

"I uvežbajte tog Rajkarda, gledao sam ga ja u Beogradu kad su igrali Zvezda i Milan, ali nisam imao pojma da komponuje za flautu... Je l' to isto ko klarinet?"

 

14. decembar 2012.

Onaj što svira trubu uopšte ne dolazi na probe, a baš sad spremamo Hajdnov "Koncert za trubu i orkestar u Es-duru". Zvao sam ga, kaže da se trenutno sprema za Dragačevski sabor trubača u Guči sa nekim orkestrom iz sela Tubić kod Kosjerića. U međuvremenu nastupaju po svadbama. Kakva je ovo država gde prva truba Filharmonije mora da tezgari sa trubačima iz Tubića po svadbama?

Odlučujem da iz Hajdnovog "Koncerta za trubu i orkestar u Es-duru" izbacim trubu.

 

28. avgust 2013.

Prvi potpredsednik Vučić mi šalje poruku: "Zvaće te Dačić. Prihvati." Premijer Dačić mi šalje SMS poruku: "Došao sam na Vučićevu ideju! Hoćeš da budeš ministar?"

CEO TEKST KOLUMNE DRAŽE PETROVIĆA "MINISTARSKI DNEVNIK IVANA TASOVCA: KAKO SAM SISTEMATSKI UNIŠTEN OD SAMOG SEBE" U NOVOM NEDELJNIKU KOJI JE NA KIOSCIMA OD 11. AVGUSTA, ILI U DIGITALNOM IZDANJU KOJE JE DOSTUPNO NA NOVINARNICA.NET


Ukupno komentara: 7Sva polja su obavezna.Zoran
13.08.2016 - 18:11
Resenje?
Postovani Tasovac, sta ste to Vi uradili da se situacija popravi, bar u Filharmoniji, posto za ovo ostalo vidimo? Sramota. Ne znam zasto sam i poverovao da cete nesto dobro uciniti za kulturu u Srbiji, a jesam! Obelodanite razloge!
Brano
14.08.2016 - 12:31
Nije izaso iz kruga dvojke
Osim sto je organizovao ekskurzije za filharmoniju uspeo je da pogasi lokalne medije po celoj Srbiji.
Dejan
15.08.2016 - 09:18
Kuku
Neverovatno, ovo bre piše Draža Petrović, satiričar, proguglajte, Danas, ne Tasovac. Za filharmoniju jeste puno uradio ali vam treba info mimo tabloida, kao ministar se izgupirao ali mislim da će nastavak kolumne sve reći.
Milan
15.08.2016 - 09:18
Bez komentara
Gospodine Tasovac , uz duzno postovanje vama i vasem znanju mogu samo da konstatujem dok ste vi bili ministar da je kultura dovedena na margini u nasem drustvu i Drzavi ! Sta ste vi uradili kao ministar kulture , svima u javnom sektoru su vracene neki delovi od oduzetih plata i dobili su pomoc , samo kultura nije dobila ...!!! Kao ministar kulture , vi ste favorizovali , farme , starlete , zmajeve od Sipova , Gastoze i svo dno ovoga drustva , a o kulturi NI REC !!! Tako da mozete da se pohvalite PAROVIMA i FARMAMA za vreme vaseg mandata !!! A to sto Pozorisni radnici imaju manje plate od bilo kog cinovnika u bilo kojoj Opstini u Srbiji , to treba da vas bude SRAMOTA !!!
Umjetnica
15.08.2016 - 09:19
Sram te bilo ministre
Osim sto je milionce otislo na US turneju Filharmonije sve ostale kulturne radnike ste zavili u crno ex ministre.
Vlada
15.08.2016 - 09:19
Bolje da si kod kuce sedeo.
Da ponovimo onu staru: Ko se sa pomijama mesa, svinje ga pojedu
Aleksandar
15.08.2016 - 09:19
o bodova
o bodova