Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Kolumne

Serž Alimi

Serž Alimi
Kolumnista

Ruske marionete

Zapadom duva zloćudni vetar. Svi izbori posmatraju se kroz prizmu Rusije. Bilo da su u pitanju Tramp u Sjedinjenim Državama, Džeremi Korbin u Ujedinjenom Kraljevstvu, ili kandidati međusobno toliko različiti kao Žan-Lik Melonšon, Fransoa Fijon i Marin Le Pen u Francuskoj, dovoljno je da se posumnja u vaše antiruske mere, ili u zavere koje Moskva pozajmljuje od Centralne obaveštajne agencije (CIA) - institucije čiju je nepogrešivost i besprekornost nemoguće dovesti u pitanje - pa da vas optuže za služenje interesima Kremlja.

19.01.2017

Amerika na raskrsnici: Sistem je lažiran

Uskoro, kada svetski gradovi ponovo nabujaju, kada imigracija Ameriku transformiše u zemlju koju većinski čine „manjine", demokrate će možda ponovo moći da pobeđuju bez radnika Srednjeg zapada, kao što su i ranije uspevali bez „siromašnog belca" sa Juga. Ali ove godine, ne

24.10.2016

Ljudi čvrste ruke

Postavljanje čelične ograde duž granice sa Srbijom i Hrvatskom donelo je političke koristi mađarskom premijeru Viktoru Orbanu, baš kao što je aneksija Krima učvrstila Putinovu moć, a krvava represija Kurda osnažila turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

28.02.2016