Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Kolumne

Nikita Bondarev

Nikita Bondarev
Kolumnista

Četnički pokret Draže Mihailovića u svetlu ruske nauke: Rehabilitacija je pozitivna

Danas je za ruske političare i istoričare u vezi sa tim događajem najvažnije da se ne ponavljaju propagandističke izmišljotine i ideološki stereotipi koje je sovjetska nauka prenosila onako kako ih je sve do devedesetih godina dobijala iz Jugoslavije. Sve do oslobođenja Jugoslavije rukovodstvo Sovjetskog Saveza je sarađivalo i sa četnicima i sa partizanima. U arhivama su sačuvani dokumenti koji svedoče da je Tito sve do 1944. godine iz Sovjetskog Saveza dobijao pisma ovakve sadržine: "Vi govorite da četnici sarađuju sa fašistima, ali mi imamo drugačije informacije. Potrudite se da nađete sa njima zajednički jezik"

17.07.2016

Nikita Bondarev: Ni na jednim drugim izborima nije ovoliko korišćen "ruski faktor"

Ovaj analitički materijal posvećen srpskim parlamentarnim izborima faktički se u celini sastoji od demantovanja i raskrinkavanja. Za to nije kriv autor, kome nije cilj da obavezno nešto demantuje i raskrinkava, nego je takva svakodnevnica savremene Srbije.

05.05.2016

Zašto Srbi ne razumeju današnju Rusiju

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić pred odlazak u Moskvu je poručio da Rusija razume Srbiju. Pročitajte šta je o (ne)razumevanju Srba i Rusa napisao jedan od najpoznatijih ruskih istoričara Nikita Bondarev (Ruski instituta za strateška istraživanja)

08.03.2016