Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Politika

Komšić: Za mene je Kosovo nezavisno; Dačić: I ja smatram da RS može da bude nezavisna

Glasovi nisu ni preborjani valjano, a već su krenule čarke sa susedima
Datum: 11/10/2018

Komšić: Za mene je Kosovo nezavisno; Dačić: I ja smatram da RS može da bude nezavisna

Foto Tanjug/Fena i Nedeljnik

Nije Bosna i Hercegovina još valjano ni dobila nove članove Predsedništva, a već su počele čarke sa susedima.

Željko Komšić je pobedio na izborima za "hrvatskog člana Predsedništva", što je u dobrom delu tamošnje javnosti protumačeno kontroverznim, pošto prema istraživanjima i analizama, za njega većim delom glasaju pripadnici bošnjačkog naroda.

Komšić je prvo najavio da će BiH tužiti Hrvatsku zbog Pelješkog mosta, a potom je juče izjavio da je za njega Kosovo nezavisna država, dodajući da je sa Miloradom Dodikom u Predsedništvu malo verovatno da BiH promeni promeni odluku o Kosovu. 

"Nemam dilemu da je Kosovo nezavisna država. Odmah da znate da je to moje mišljenje... Rekao sam da je Kosovo nezavisna država i da bi BiH bilo pametno da to uradi, ali sa Miloradom Dodikom u Predsedništvu ja čisto sumnjam da ćemo doći do te odluke, ali ne krijem svoj stav", rekao je Komšić za Dojče vele.

Na to je reagovao ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, rečima da BiH nije priznala Kosovo i ako članovi Predsedništva ne poštuju teritorijalni integritet Srbije treba da znaju da narušavaju prijateljske odnose.

"Time će izazvati recipročnu reakciju", rekao je Dačić. 

"Novoizabrani hrvatski član Predsednicstva BiH Željko Komšić još nije ni stupio na dužnost, a već se potrudio da provocira Srbiju svojom izjavom da smatra da je Kosovo nezavisna država. I ja lično smatram da Republika Srpska može da bude nezavisna država kad to može i Kosovo, ali Srbija ima zvaničnu spoljnu politiku po kojoj priznaje teritorijalni integritet BiH", rekao je Dačić za Tanjug. 

 

A o izborima u BiH i RS i da li će Dodik odlaskom u Sarajevo da se ponaša kao Mesić u Predsedništvu SFRJ, čitajte u novom Nedeljniku koji je od danas na kioscima. Digitalno izdanje dostupno na NOVINARNICA.NET

 


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.Dejan
12.10.2018 - 10:16
komentarnas@yahoo.com
Za ovog komšića koji koristi srpski jezik za komunikaciju je ovo lično mišljenje i potajna zlobna želja. To razumem : Samo ne razumem naše , šta čekaju !