Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Zabava

Luk Peri: Tip koji je definisao reč "kul"

Daren Star je znao šta radi: stvarao je novog buntovnika dobrog srca, prvog posle Džejmsa Dina
Piše Zorica Marković
Datum: 14/03/2019

Luk Peri: Tip koji je definisao reč "kul"

Profimedia

"Snimljena je pilot-epizoda 'Beverli Hils 90210', ali je seriji nedostajao tajni sastojak: otelotvorenje reči 'kul'.

Delovalo je kao nemoguće uklopiti takvu ulogu - sve dok Luk Peri nije ušetao kroz vrata. Bio je nezaboravan od trenutka kada sa ga upoznao, u leto 1990. godine", priseća se Daren Star, producent i tvorac najuspešnijih TV serija, među kojima je i "Beverli Hils". "Luk je uzeo slobodno sa svog svakodnevnog posla da bi došao da čita ulogu. Jednog dana je asfaltirao parking, a sledećeg dana je bio Dilan Mekej. Dilan je bio osetljiv frajer, ciničan i previše mudar za svoje godine, misteriozan toliko da samo možete da nagađate. Napušten od roditelja, pronašao je pravu porodicu sa Volšovima i bandom 'Vest Beverli Hils' srednje škole. Dilan je bio najluđi, najfascinantniji, najiskreniji prijatelj kojeg ste ikada mogli da imate.

Iako iz visokog i bogatog društva, rugao se licemerju i privilegijama svoga sveta. Luk je stvorio taj lik koji je postao ikona kanališući svoju ranjivost, snagu i veliko srce.

"I zaista, Daren Star je znao šta radi: stvarao je novog buntovnika dobrog srca, prvog posle Džejmsa Dina. Toliko je podsećao na njega da je promenio način na koji su mladi muškarci širom sveta počeli da "muvaju" cure, da nose kožne jakne, iscepane farmerke, da sanjaju crni porše i da budu "loši dobri" momci. Bio je to dobri duh došao sa brda Holivud. Bio je drugačiji od Brendona, drugačiji i od svih drugih uloga koje su postojale tada. Ali nije to bilo nešto što je Daren Star stvorio, već je to dolazilo iz samog Luka."I uprkos neočekivanoj bujici slave koja je usledila, Luk - koji je preminuo 4. marta u 52. godini posle šloga - uvek je ostao Luk", piše Star za "Tajm".

"Duboko emotivan, mio, čvrsto ostajući na zemlji, živeo je život koji služi kao najbolji primer ljubaznosti i poniznosti.Nivo do kojeg je uticao na sve nas - tada i toliko mnogo godina kasnije - priznanje je njegovoj izvanrednoj prirodi. Blagosloven sam što sam ga poznavao i što sam radio sa njim, i srce mi je slomljeno njegovim odlaskom."


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.