Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Sport

Presek glasova za "Ol-star": Jokić i dalje sedmi. Danas i sutra glasovi važe duplo

Danas i sutra glasovi navijača u izboru za "Ol-star" broje se dvostruko. Inače, dozvoljeno je da se sa jednog uređaja glasa jednom dnevno
Datum: 10/01/2019

Presek glasova za "Ol-star": Jokić i dalje sedmi. Danas i sutra glasovi važe duplo

Profimedia

Nikola Jokić je po još jednom parametru ušao u istoriju.

Posle fenomenalne igre u Majamiju, koša za pobedu u poslednjim trenucima meča i novog tripl-dabla, Jokić je ušao u društvo u kom se nalaze samo još Medžik Džonson i Oskar Robertson.

Naime, Jokiću je ovo bio 20. tripl-dabl u karijeri, a u tim godinama su samo ova dvojica legendarnih košarkaša uspeli da dođu do takvog učinka.

Jokić je, dakle, treći najmlađi košarkaš u istoriji koji je stigao do 20. tripl-dabla, pošto ima tek 23 godine. Medžik i Robertson su bili mlađi godinu dana kada im je to pošlo za rukom.

Zato i ne čudi što je među favoritima za učešće na "Ol-star vikendu".

 

U NOVOM NEDELJNIKU KOJI JE NA KIOSCIMA OD DANAS ČITAJTE: Šta sve možeš u Denveru kad si Srbin

 

Glasanje je u toku, a navijači učestvuju sa 50 odsto u odabiru prvih postava. Jokić je i u drugom preseku drži sedmo mesto među visokim igračima (krila i centri), a trojica će naći mesto u prvoj petorci. 

Jokić trenutno ima 740.918 glasova. 

Ispred Jokića su Stiven Adams, Entoni Dejvis, Kevin Durent, Pol Džordž, Luka Dončić i lider konferencije i kompletnog Ol-star glasanja Lebron Džejms.

Po pravilima glasanja 10. i 11. januara glasovi važe duplo. A svaki navijač sa jednog uređaja može da glasa jednom dnevno.

 

 

 

 

GLASAJTE OVDE: vote.nba.com

 

U nastavku možete da pročitate detaljno kako izgledaju proces izbora igrača za "Ol-star" i pravila i načini glasanja.

 

Kako se biraju timovi?

Igrači koji će nastupiti u prvoj petorci biraju se kombinacijom glasova navijača, igrača i predstavnika medija. I to tako što glasovi navijača ulaze sa 50 odsto u konačni obračun, dok igrači i mediji se računaju sa po 25 odsto.

Što se tiče rezervnih igrača, oni se biraju glasovima trenera iz pripadajuće konferencije. Treneri ne mogu da glasaju za igrače iz svojih timova.

Ukoliko neko od igrača zbog povrede ili nekog drugog razloga ne može da nastupi, onda stvar u svoje ruke preuzima komesar NBA lige koji ima diskreciono pravo da pozove nekog od igrača.

 

Kako glasati?

O zvaničnim pravilima glasanja možete se informisati OVDE.

Pravila su sledeća - svaki korisnik bira po pet igrača iz svake konferencije, s tim što dvojica mogu da budu bekovi ("jedinice" i "dvojke"), a trojica iz redova "krila" "visokih krila" ili centara.

Prema pravilima NBA, svaki korisnik može sa jednog uređaja da glasa jednom (za ukupno deset igrača) na svaka 24 sata.

Zanimljivo je i to što će se određenim danima vaši glasovi brojati dvostruko. To će biti 3, 4, 10, 11. i 21. januara. To će biti i poslednji dan glasanja.

Glasanje se neće, kao ranijih godina, obavljati i putem društvenih mreža, poput Tvitera ili Instagrama, već preko zvaničnog sajta NBA, na adresi vote.nba.com.

Takođe, moguće je glasanje i preko NBA aplikacije po istovetnoj proceduri, kao i preko Gugla.

Za tu opciju je potrebno je da imate nalog na Guglu, da se prijavite i da u pretraživaču potražite: "NBA Vote All-Star"

Ostatak procedure je isti kao i u ranijim slučajevima.

Za korisnike "Gugl asistenta" omogućeno je da glasaju "verbalno", na engleskom, ako "asistentu" izgovore: "OK Google, talk to NBA All-Star".

Za izbor igrača potrebno je izgovoriti njegovo ime i njegovo prezime.Ukupno komentara: 2Sva polja su obavezna.Marco
11.01.2019 - 08:58
Revansizam
Koji je smisao glasanja za njega?
Maksim
12.01.2019 - 21:16
Ima i drugih
Glasao za Bogdanovića. Jokić nije zaslužio, sad mu trebaju Srbi, a reorezentacija???