Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Sport

Mekinro: Serena nema zašto da se izvinjava, nije trebalo da bude kažnjena

"Nije bila u pravu, ali nije ni Ramos što se mene tiče. Svi znamo da treneri daju savete igračicama stalno, zar ne?"
Datum: 07/12/2018

Mekinro: Serena nema zašto da se izvinjava, nije trebalo da bude kažnjena

Foto Profimedia

Bivši broj jedan svetskog tenisa, Džon Mekinro, smatra da je sudija Karlos Ramos napravio grešku u ženskom finalu US Opena kada je kaznio Serenu Vilijams zbog koučinga oduzimanjem gema. Bile su to neprijatne scene u kojem su akteri bili poznati sudija i Vilijamsova, koja nije mogla da se pomiri sa odlukom.

Mekinro, koji je trenutno jedan od učesnika godišnjeg turnira veterana u Londonu, smatra da je sve to moglo da se izbegne i da su krivi i sudija i igračica.

"Serena nama za šta da se izvinjava. Nije joj prvi put bilo da prolazi kroz sve to. Mislim da je sve to potisnula i da se mirno priprema za povratak u Australiju. Pokušaće tamo da izjednači rekord Margaret Kort od 24 Grend slem titule. Sama ta činjenica činiće ovaj turnir zanimljivijim", rekao je Mekinro, preneo je B92.

Vilijamsova je u tom finalu US Opena izgubila od Naomi Osake. Njen trener Patrik Muratoglu joj je navodno davao savete sa tribina, sudija Ramos je to primetio, prvo je upozorio, pa kaznio. Ona ga je optužila da je "lažov", polomila je reket. Na kraju je i plakala. 

"Nije bila u pravu, ali nije ni Ramos što se mene tiče. Svi znamo da treneri daju savete igračicama stalno, zar ne? I onda sudija odjednom reši da je kazni i to u finalu US Opena. Ma stvarno? Bila je iznervirana, oduzet joj je poen, polomila je reket. Mislim da je sve to loše bilo iskontrolisano. Nije da sam bez iskustva u svemu tome", rekao je Mekinro. 


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.Odb
08.12.2018 - 10:26
Nije navodno
Njen trener je odmah posle meca priznao “koucing” tako da je sudija sve uradio po pravilima!