Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Svet

Najbogatija nemačka porodica priznala da je podržavala naciste

Bogatsvo porodice u čijem vlasništvu su neki od najpoznatijih svetskih brendova kao što su "Jacobs", "Calgon", "Wella" i drugi, procenjuje se na 33 milijardi evra
Datum: 25/03/2019

Najbogatija nemačka porodica priznala da je podržavala naciste

Foto: Profimedia

Porodica Rajman, jedna od najbogatijih nemačkh poslovnih familija, svesrdno je tokom vladavine nacionalsocijalizma podržavala naciste i koristila prisilnu radnu snagu, objavio je Bild am zontag.

Po objavljivanju ovih otkrića, naslednici ne kriju da su postiđeni i najavljuju da će pokloniti 10 miliona evra u dobrotvorne svrhe.

Bild am zontag je objavio da dokumenta do kojih je došao otkrivaju da su otac i sin Albert Rajman senior i Albert Rajner junior koristili ruske civile i francuske ratne zarobljenike kao prisilne radnike.

Portparol porodice Peter Harf koji je i na čelu holding kompanije Rajman JAB potvrdio je da su navodi Bilda tačni, navodi AP.

Rekao je da porodica nikad nije govorila o nacističkoj eri, ali da dokazi pokazuju da su otac i sin, koji su preminuli 1954. odnosno 1984. godine, zaslužili zatvor.

Bogatsvo porodice u čijem vlasništvu su neki od najpoznatijih svetskih brendova kao što su "Jacobs", "Calgon", "Wella" i drugi, procenjuje se na 33 milijardi evra.


Ukupno komentara: 2Sva polja su obavezna.Aco
25.03.2019 - 17:03
Sitna lova
Super, za 10 miliona očiste savest. Divni ljudi.
neidealni citatelj
26.03.2019 - 11:54
pogled
ovi su bar priznali. ostali...?