Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Komentar

Neda, devojka sa druge strane ogledala

Neda je s nama odlazila na zakletve, u bežaniju u grad kad smo preskakali žičanu ogradu kasarne, odlazili na marševe, krali table čokolada iz magacina... Okej, sve posete rodbine, devojaka, prijatelja... ali Neda je bila naše društvo. To nije mogla biti niti jedna druga glumica, pevačica...
Piše: Branko Rosić
Datum: 09/05/2016

Neda, devojka sa druge strane ogledala

Negde tamo s kraja devedesetih rađena je nezvanična anketa u bivšim glavnim gradovima YU republika, i na pitanje šta za vas predstavlja Jugoslavija, statistički, najčešći odgovori su bili Tito, Politikin zabavnik, ali najčešća ličnost kao ascocijacija na bivšu državu bila je beogradska i srpska glumica Neda Arnerić. Malo posle te ankete, kada smo radili na knjizi Leksikon YU mitologije, došli smo do podatka koje je spadalo u "važno vojno pitanje" u JNA. U svim kantinama svih kasarni prodavala su se ogledalca i najčešći lik na poleđini predmeta za bolji izgled vojnika bila je slika Nede Arnerić. Jer neće ti brže proći vojni rok ako gledaš i držiš u džepu Titove slike, već sliku preslatke i divne večne devojčice.

Tako je Neda s nama odlazila na zakletve, u bežaniju u grad kad smo preskakali žičanu ogradu kasarne, odlazili na marševe, krali table čokolada iz magacina... Okej, sve posete rodbine, devojaka, prijatelja... ali Neda je bila naše društvo. To nije mogla biti niti jedna druga glumica, pevačica...

Neda je bila otmena, kulturna, seksi i zauvek s tim presvučenim tinejdžerskim licem koje je ostalo takvo do dan danas, potopljeno u neki sudbinsko-životni formalin koji je konzervirao njenu nevinu i očaravajuću pojavu okrivenu još u "Višnji sa Tašmajdana". Jedna od prvih asocijacija na Nedu je njena prirodnost. Tokom karijere sretao sam čak i mnoge muške junake intervjua koji su zakerali oko fotošopa, zakerali da vide fotografije i repriziraju svoje privođenje ispred objektiva, ali ne i Neda.

Neda Arnerić je u intervjuu za Nedeljnik (vidi link)  rekla da joj ne treba šminka, da joj ne treba fotošop i da će svoje fotke iz intervjua videti kad u četvrtak bude kupila Nedeljnik u blizini vračarskog stana iz kojeg puca pogled na Hram Svetog Save.

 


Ukupno komentara: 0



Sva polja su obavezna.