Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Politika

Nikad kraća kampanja: Beogradski izbori 4. marta

Izbori su zakazani u najkraćem mogućem roku, 49 dana od raspisivanja
Datum: 15/01/2018

Nikad kraća kampanja: Beogradski izbori 4. marta

Foto: Profimedia

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković raspisala je izbore za Beograd, koji će se održati 4. marta.

Izbori su, inače, zakazani u najkraćem mogućem roku, 49 dana od raspisivanja. Prema Zakonu o lokalnim izborima od dana raspisivanja izbora do dana održavanja izbora ne može proteći manje od 45, ni više od 60 dana.

Osim za Beograd, za 4. mart raspisani su i lokalni izbori za Bor i Aranđelovac.

Gojkovićeva je, na konferenciji za medije, rekla da se 4. marta biraju odbornici lokalnih parlamenata i da bi građani trebalo dobro da obrate pažnju na to za koga glasaju i da prouče ko je i šta uradio, jer će ti ljudi naredne četiri godine voditi njihove gradove.

Odluka o raspisivanju lokalnih izbora u Beogradu, Boru i Aranđelovcu stupa na snagu odmah nakon objavljivanja u Službenom glasniku, od kada mogu i da počne predizborna kampanja.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je sinoć, gostujući u emisiji "Oko intervju" na RTS da će izbori u Beogradu biti održani 4. ili 11. marta, "ali je ta odluka na predsednici Skupštine Srbije Maji Gojković". Prema njegovim rečima, nosilac liste koja nosi njegovo ime na beogradskim izborima biće doktor Zoran Radojičić, direktor Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj.


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.Mraz
16.01.2018 - 11:07
Novogodišnji autogol
Ovaj put kratka kampanja ide u prilog opoziciji jer građani Beograda do početka izbora neće zaboraviti najskupljnu novogodišnju jelku na planeti Zemlji!