Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Politika

Nikola Kojo na protestu u Beogradu: Vučiću, ne plaćamo te mi da nas nazivaš bagrom i ološem, niti da budeš i sudija i novinar i advokat i selektor i inspektor i akušer i babica

Nećemo RTS da gađamo jajima jer je to naš javni servis, koji mi plaćamo, a koji si ti kidnapovao kao i sve ostalo u ovoj zemlji, rekao je glumac ispred Filozofskog fakulteta
Datum: 19/01/2019

Nikola Kojo na protestu u Beogradu: Vučiću, ne plaćamo te mi da nas nazivaš bagrom i ološem, niti da budeš i sudija i novinar i advokat i selektor i inspektor i akušer i babica

Prvorođenom trebaju besni i ljuti, poručio je u svom obraćanju Aleksandru Vučiću na protestu protiv nasilja, koji se večeras održava u Beogradu, glumac Nikola Kojo.

"Žao mi je, Prvorođeni, nećemo pripitomljavati policiju, jer je to policija koja nas čuva. Nećemo RTS da gađamo jajima jer je to naš javni servis, koji mi plaćamo, a koji si ti kidnapovao kao i sve ostalo u ovoj zemlji", poručio je Kojo.

"Aleksandre Vučiću, ovo je kraj", nastavio je Nikola Kojo.

"Izvršio si svoj blickrig, svoj atak na kapital, pamet i resurse ovog naroda. Uspeo si, vrhunski si obavio posao. Koristio si naš novac, nedostatak hrabrosti i spremnosti da se odupremo tvojoj hajdučiji i bahatosti. Silovao si kompletno stanovništvo svojim konferencijama za štampu. Silovao si vađenjem dece iz smetova, rušenjem Savamale, Er Srbijom, Kopernikusom, helikopterom... Prekratka je ova noć da sve nabrojim", kazao je Kojo.

Nijedan narod ne bi smeo ovo da istrpi, ocenio je on i nastavio obraćanje Vučiću.

"Suspendovao si pravo i pravdu i pogazio i pogasio sve institucije. Rešio si da budeš i institucija i zakon i pravda. Zapušio si nam protok energije, ljubavi i radosti. Zaboravio si da si ti naš službenik. Ne plaćamo te da nas vređaš i ponižavaš, da nas nazivaš bagrom i ološem, da budeš i sudija i novinar i advokat i selektor i inspektor i akušer i babica. Zaustavio si nam život na neodređeno vreme, ali sada je tome došao kraj", rekao je Kojo.

Zahtevi nisu besmisleni, ovo nije u rangu mangupa koji pozovu lift pa pobegnu, ocenio je on.

"Jedini i pravi cilj si ti", naveo je Kojo. "Objasni svojim dvojranima da polože oružje i lažne diplome. Za nas ne brini, mi imamo još par zadataka - da objasnimo biračima šta si uradio. Vi niste partija, nego organizovana kriminalna interesna organizacija. Idemo do kraja, do građanske neposlušnosti, i da sve partije napuste svako telo gde se nalazi tvoja stranka".

Kojo je svoje obraćanje završio rečima: "Spasiba za družbu".


Ukupno komentara: 9Sva polja su obavezna.Mihailo
20.01.2019 - 08:36
Cela Srbija
Cela Srbija je na nogama. Nece moci vodja da vidi sve na onih 9 televizora, NAS JE IPAK VISE!!!!!
Radnik
19.01.2019 - 20:02
Siolovanje Srbije
Njegovi stapari, magacioneri, keramicari, soferi, pecenjari, siluju prete, otkazima , aneksima radnicima po preduzecima gde god su dosli! Ako ne bude Lustracije do poslednjeg bota. Dzaba smo krecili kaoi petog oktobra?
igorN.
20.01.2019 - 08:37
šekspir
ako se kralju ne sviđa gluma, onda se gluma ne sviđa kralju.... i šta će kralj činiti saznaćemo uskoro?
Ekspert
20.01.2019 - 08:37
Forenzičarska istraga
Mislio sam da je potrebna lupa da bi se pronašlo nešto ili neko u i iz opozicije što bi ponudilo NARODU i DRŽAVI nešto oipipljivo bolje od ovoga što radi vlast. Međutim, i ova poslednja šetnja i govornici me demantuju. Ne pomaže ni lupa. Gospodo šetači, dajte bre predložite nešto vredno i konkretno a bolje, za NAROD I DRŽAVU, od ovog što Vučić radi. Nešto što se vidi \"golim okom\". Izgleda da vi mislite da NAROD treba da angažuje \"forenzičare\" da pronađu nešto korisno u vašim šetnjama!? Nema od toga ništa, ako \"forenzičari\" treba da traže dokaze vaših dobrih i korisnih namera.
RIKARDA
20.01.2019 - 16:03
jedan je Vucic
Nema boljeg presednika od Vucica samo napred presednice ovi sto mitinguju prodane duse zapadnjacke i propali glumci
Mirko025
21.01.2019 - 15:53
Foreznicaru
Bila je jedna grudva i krenula niz brdo... I postajala sve veca, dok nije izazvala lavinu... A onda je lavina povukla povukla brdo u bezdan bez povratka...Lavina je nezaustavljiva. Nece jos dugo biti sendvica!!! Pocni da trazis posao, ako ista znas da radis!?!
Robert
21.01.2019 - 15:53
Musko
Sve ja tacno 100 posto receno. Vucic je ruski placenik. I nista drugo, nego neprijatelj drzave. Problem je da nema opozicije u zemlji
Info
21.01.2019 - 15:53
Predsednik vucic
Podrska za Nikolu...hvala bogu da neko javno kaze o tom vucicu..sve si u pravu
Van Gog
22.01.2019 - 14:11
partijasi iz sume
Nemoze Srbiji biti bolje dok se partizani ne vrete tamo odakle su sisli u SUMU Nesreca je sto su oni kada su sisli iz sume obukli razna odela pa ih sada ima i u poziciji i u opoziciji a Poznacemo ih lako Oni kada dodju na vlast prvo postave svoje sudije javne tuzioce inspektore i kontrolisu ceo sistem koji sada vise nije u sluzbi Drzave vec partije, SRBIJA CE BITI DRZAVA ONDA KADA INSTITUCIJE SISTEMA PRESTANU DA RADE ZA PARTIJU NA VLASTI VEC ZA DRZAVU DRZAVU DRZAVU A ovi kradu pljackaju rasprodaju izdaju A sistem ih stiti tako je bilo i sa prdhodnom grupom partijasa zuti plavi crveni crni svi su SMRT za Srbiju Hvala Hrabrim pojedincima sto postoje i sto se oglasavaju dajuci nadu ovom narodu da jos nije sve izgubljeno