Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Ispovest

"Nisam imala pojma koliko je 'Bal na vodi' antidržavni film": Gala Videnović u novom Nedeljniku

Jedna od najvećih i najlepših tinejdžerskih zvezda bivše Jugoslavije priča o svom ulasku u film sa četiri i po godine, o intervjuu za "Intervju" Endija Vorhola, kako je u Holivudu odbila nepristojnu ponudu, ali i kako je umesto da uđe u filmsko sazveđže odlučila da bude samo mama
Piše Branko Rosić
Datum: 21/03/2019

"Nisam imala pojma koliko je 'Bal na vodi' antidržavni film": Gala Videnović u novom Nedeljniku

Foto: Screenshoot/Igor Pavićević

"Htela sam normalan život. Da nemam veze sa glumom. Da budem tinejdžer kao svi. I tako mislim tokom tog letovanja na Braču. Petog dana na moru, zvoni telefon u kući. Zovu me da dođem u Beograd. Snima se film "Bal na vodi". Ne želim. Kažu, fenomenalna je uloga. Odlična je i ekipa: Dragan Bjelogrlić, Žika Todorović, Milan Štrljić, Nebojša Bakočević, Goran Radaković. Oni već treniraju veslanje, spremaju se za film. Trajalo je tri dana ubeđivanje i na kraju pristanem", ispričala je Gala Videnović i intervjuu za novi broj Nedeljnika.

"Dolazim u Beograd, ekipa sedi u "Maderi". Pitam kad počinje snimanje. Kažu: "Prekosutra." "Bal na vodi" je označavan kao antikomunistički film, kao i za tadašnje prilike veliki antidržavni film. Ali ja sam tada bila klinka. Nisam imala pojma o svemu tome", rekla je Gala Videnović.

"Posle "Bala na vodi", snimam "Metlu bez drške", a onda i svoj poslednji film u Jugoslaviji "Vila Orhideja". Snimala sam tri meseca u Zagrebu. Sa filmom "Bal na vodi" išla sam svuda po svetu. Na festival u Londonu, Parizu, Milanu... Na festivalu u Njujorku intervjuisali su me za čuveni "Intervju", magazin Endija Vorhola. Tada nisam skroz kapirala priliku koja mi je ukazana pojavljivanjem u "Intervjuu". Bio je to, za to vreme, možda najuticajniji umetnički časopis na planeti. Znala sam ko je Endi Vorhol, ali nisam shvatala koliko je značajno pojavljivanje u „Intervjuu". Inače nikada nisam sebe preuveličavala i shvatala se preozbiljno", ispričala je glumica koju sada gledamo u seriji "Pet".

 

Jedna od najvećih i najlepših tinejdžerskih zvezda bivše Jugoslavije priča za novi Nedeljnik o svom ulasku u film sa četiri i po godine, o intervjuu za „Intervju" Endija Vorhola, kako je u Holivudu odbila nepristojnu ponudu, ali i kako je umesto da uđe u filmsko sazvedže odlučila da bude samo mama. 

CEO TEKST ČITAJTE U NOVOM NEDELJNIKU KOJI JE NA KIOSCIMA OD ČETVRTKA 21. MARTA, ILI U DIGITALNOM IZDANJU DOSTUPNOM NA NOVINARNICA.NET

 

 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.