Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Politika

"Nisam znao za Palmine veze sa Arkanom": Bandić platio oglas izvinjenja u dnevnim novinama u Hrvatskoj

Gradonačelnika Zagreba Milana Bandića zbog posete Dragana Markovića Palme se izvinio javnim oglasima
Datum: 09/11/2018

"Nisam znao za Palmine veze sa Arkanom": Bandić platio oglas izvinjenja u dnevnim novinama u Hrvatskoj

Foto Profimedia

U gotovo svim hrvatskim dnevnim novinama objavljen plaćeni oglas javnog izvinjenja gradonačelnika Zagreba Milana Bandića zbog posete Dragana Markovića Palme.

Bandić je plaćeni oglas objavio u 24sata, Večernjem listu, Jutarnjem listu…, piše Telegram.

Deo medija konstatuje da Bandiću nije bilo dovoljno što se pre dva dana na konferenciji za novinare izvinio građanima i pre svega hrvatskim veteranima i pripadnicima desnice, zbog toga što je bio domaćin Markoviću, koji je i predsednik Skupštine opštine Jagodina.

Mediji, međutim, konstatuju da je Bandić ove oglase platio iz budžeta Grada, odnosno džepova građana.

Telegram piše da se Bandić na nedavnoj konferenciji za novinare “malo pravio blesav”, rekavši da nije imao pojma da je Palma prijatelj Željka Ražnatovića Arkana, kojeg u Hrvatskoj kvalifikuju kao ratnog zločinca. 

Bandić se, naime, najpre našao na udaru bivšeg HDZ-ovca, sada gradskog odbornika u zagrebačkoj skupštini, Zlatka Hasanbegovića, a potom i hrvatskih veterana koji su mu veoma zamerili na ovom susretu i zatražili izvinjenje. 

“A onda je danas u svim dnevnim novinama, evidentno na trošak Zagrepčana, objavio plaćene oglase pod naslovom 'Gradonačelnikovo pismo javnosti' u kojem se opet izvinjava i ponavlja kako on nije imao pojma o Palminim vezama s Arkanom”, piše Telegram. 

"Sastanak s Draganom Markovićem Palmom, koji je kao predsednik  predvodio izaslanstvo Skupštine grada Jagodine, trebao je biti samo to – sastanak koji podstiče saradnju, razumevanje, suživot sa susedima, koji može bar malo pridoneti izgradnji poverenja jer širenje mira i saradnja nema prave alternative. O vezama s Arkanom i činjenicama koje se ovih dana čuju u javnosti nisam znao, a da sam znao do susreta, naravno, ne bi došlo. S druge strane, zar nije posao nekih drugih institucija da reaguju  u  takvim slučajevima – možda već na granici...", stoji u Bandićevom pismu.

“Zato ponovo upućujem izvinjenje svim istinskim braniteljima koji su se na bilo koji način osetili povređenima i pogođenima zbog ovog susreta koji se, da stvar bude osetljivija, igrom slučaja dogodilo baš na Dušni dan, kada se sećamo svojih najmilijih od kojih su mnogi stradali u Domovinskom ratu”, piše Bandić u svom pismu. 

Zbog susreta s Palmom Bandiću je, inače, Zlatko Hasanbegović pretio raskidom koalicije na gradskom nivou. 

[removed][removed]


Ukupno komentara: 2Sva polja su obavezna.Pa šta
09.11.2018 - 15:16
Oružje
Oružje sre od Arkana kupovali a sad se pravite fini.
Ahaa
11.11.2018 - 08:30
A sta cemo sa Gotovinom
A sta cemo sa Gotovininim prijatelji kuji konstantno nesto rade u Srbiji? Sta cemo sa Gotovininim tunjevina a koje se prodaju po Srbiji? Ima li ko da vikne i izvine se prognani Srbima iz Hrvatske? Hrvati vi ste kukavice i taoci 300 branitelja koji ako niste znali svaki dan u Srbiji i Republici Srpskoj kupuju ulje i cigarete jer su jeftinije.