Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Politika

"Ovde se ne razume uloga žene u društvu": Reakcije na vređanje Milene Ivanović

Reagujući na tvit Željka Veselinovića iz SzS poverenica je ocenila da on „koristeći neprimerene i brutalne kvalifikacije Milenu ne vređa samo kao ženu navodeći da 'ona nije žena nego đavo', već na takav način ugrožava i njenu bezbednost
Datum: 14/01/2019

"Ovde se ne razume uloga žene u društvu": Reakcije na vređanje Milene Ivanović

Foto: Tanjug

Uvrede na račun Milene Ivanović, supruge ubijenog Olivera Ivanovića, koje je preko Tvitera uputio Željko Veselinović, jedan od lidera SzS, izazvale su osude i reakcije javnosti.

Veselinović je na Tviteru objavio: „Pored ovakve žene Oliveru neprijatelj nije bio potreban. Žena koja par meseci nakon ubistva muža djuska po beogradskim klubovima i ne dodje na godišnji parastos ubijenom mužu je žena đavo".

Milena Ivanović izjavila je tim povodom da je zabrinuta za svoju i bezbednost svog sina.

"Zgrožena sam, ali nisam iznenađena jer dolazi od osobe koja je pokazala da mu ništa nije sveto, od osobe koja je javno pozivala na silovanje predsednice vlade", rekla je ona za Novosti.

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković ocenila je, povodom uvreda upućenih preko društvene mreže Tviter supruzi ubijenog lidera Grđanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, Mileni Popović Ivanović, da taj poslednji u nizu javnih napada na nju, pokazuje nerazumevanje uloge žene u društvu.

Gospođa Ivanović kao i svaka žena ima svoju ličnost i pravo izbora kako će živeti svoj život u skladu sa svojim normama, a ne po nečijim očekivanjima", navela je poverenica Brankica Janković i dodala da je Milena Ivanović mesecima izložena prozivkama i osudama zbog svog načina života posle smrti supruga.

Reagujući na tvit Veselinovića poverenica je ocenila da on „koristeći neprimerene i brutalne kvalifikacije Milenu (Ivanović) ne vređa samo kao ženu navodeći da 'ona nije žena nego đavo', već na takav način ugrožava i njenu bezbednost".

Kako je navedeno u saopštenju, poverenica je ukazala da je politička borba i razmena mišljenja je dozvoljena, ali da je apsolutno neprimereno „koristiti u te svrhe ocene kako neko žali blisku osobu i kako neko živi posle nečije smrti.

Jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas osudio je uvrede koje je Željko Veselinović uputio Mileni Ivanović, navodeći da je neprihvatljivo da se bilo koja žena naziva rečima koje je Veselinović koristio.

Svakodnevne uvrede koje od vlasti trpimo ne mogu da aboliraju nikoga ko na vređanje odgovara na isti način. Neprihvatljivo je da se bilo koja žena naziva rečima koje je koristio Željko Veselinović. Zato, samo izvinjenje u ovom slučaju nije dovoljno", napisao je Đilas na Tviteru.

Uvrede upućene supruzi ubijenog lidera GI SDP Olivera Ivanovića, osudila je i premijerka Ana Brnabić koja je ocenila da bi „ta politička grupacija trebalo u svoj program da unese - vredanje žena".

Talibani iz Saveza za Srbiju hitno da unesu vredanje žena u svoj program, tik uz vojne kampove za decu i druge stvari koje svakako znace drugaciju Srbiju: zemlju u kojoj nepodbne žene prevaspitavaju Afroamerikanci i u kojoj se udovice sahranjuju sa muževima. Vizionarski, zar ne?", napisala je Brnabić u nedelju na svom Tviter nalogu.

I predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković takođe je osudila je uvrede koje je Veselinović uputio Mileni Ivanović ocenjući da je on time uvredio sve žene u Srbiji.

 

 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.