Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Svet

Pismo Pamele Anderson: Zašto sam srcem uz Džulijana Asanža

"Pomisao na Džulijana me natera da se zapitam, koji je najseksepilniji kvalitet koji muškarac može da ima. Sigurno su to hrabrost i odvažnost", napisala je Anderson u pismu koje je naslovila: "Zašto sam srcem uz Džulijana"
Datum: 18/06/2017

Pismo Pamele Anderson: Zašto sam srcem uz Džulijana Asanža

Foto: Profimedia

Glumica, filantrop i aktivistkinja za prava životinja Pamela Anderson napisala je otvoreno pismo Džulijanu Asanžu u kom izražava zabrinutost zbog njegove trenutne pozicije i poziva svetske lidere (i narod Kine) da potpišu peticiju za njegovo hitno puštanje.

"Pomisao na Džulijana me natera da se zapitam, koji je najseksepilniji kvalitet koji muškarac može da ima. Sigurno su to hrabrost i odvažnost", napisala je Anderson u pismu koje je naslovila: "Zašto sam srcem uz Džulijana".

Ona je pohvalila osnivača WikiLeaks-a zbog njegove predanosti istini i ukazala na licemerje svetskih lidera, a vladu SAD opisala kao "glavnog siledžiju, supermoćnika sa 1.200 vojnih baza širom sveta".

Glumica je takođe kritikovala premijerku Velike Britanije Terezu Mej, nazvavši je "najgorim premijerom u živom sećanju".

"Tereza Mej i njena Pirova pobeda. Tereza Mej koja neće da se rukuje sa žrtvama požara u Grenfelu. Koja ne brine o sirotom narodu. Koja ne brine o pravdi i miru. Koja ne brine o Džulijanu", napisala je Anderson.

Ona je Džeremija Korbina uporedila sa Asanžom, dodavši da "obojica znaju koliko svirepi mogu biti britanski mediji i kako je nepravedna postojeća vlada".

Anederson je pozvala Emanuela Makrona i prvu damu Francuske Brižit Tronje da se vide na sastanku u julu i "porazgovaraju o Džulijanovoj situaciji".

Anderson je apelovala i na Donalda Trampa, njegovu ćerku Ivanku "desnicu" i "anti-Klintonsku levicu" da zajedno potpišu peticiju za Asanžovo puštanje, hrabro tvrdeći da je "WikiLeaks pokušaj da se Prvi amandman američkog ustava predstavi ostatku sveta".

Glumica je osudila "geopolitčko sudaranje rogovima" između svetskih lidera i primetila da bi "Džulijanovo oslobađanje promenilo sve" i obećala da će napisati ljubavno pismo narodu Kine i posetiti tu zemlju, ako kineska vlada podrži Asanžovo puštanje.

Završila je pismo pesmom "Invictus" upućenom Asanžu i rečima: "Volim te. Pamela"


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.