Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Politika

Policija izbacila građane iz zgrade RTS-a, tenzije ispred Javnog servisa, pa razlaz: Opozicija se okuplja ispred Predsedništva u nedelju u podne

Vučić će se obratiti građanima u 12 časova u zgradi Predsedništva
Datum: 16/03/2019

Policija izbacila građane iz zgrade RTS-a, tenzije ispred Javnog servisa, pa razlaz: Opozicija se okuplja ispred Predsedništva u nedelju u podne

Tanjug

Opozicioni lideri pozvali su pristalice, nakon večerašnjih događaja u zgradi Javnog servisa i oko nje, da se u nedelju okupe kod Predsedništva Srbije tokom konferencije za medije predsednika Aleksandra Vučića.

Tako je završena drama, puna tenzija, koja je trajala nekoliko časova, nakon što su demonstranti, predvođeni liderima opozicije, ušli u zgradu RTS-a.

Tačno u 21.45 policijske snage i žandarmerija intervenisali su u zgradi RTS-a, gde su dotad bili organizatori protesta i predstavnici opozicionog Saveza za Srbiju.

Neki građani sedeli su na podu, ali potom je policija krenula polako da ih izbacuje.

Novinaru Nedeljnika jedan pripadnik žandarmerije pocepao je novinarsku legitimaciju, a potom i fotografisao ličnu kartu.

Ulaz u zgradu je blokiran.

Čuju se uzvici "Av, av".

Novinarka N1 Emina Kovačević navodi da je Boško Obradović najduže pružao otpor. Žandarmerija potiskuje ljude naniže na stepeništu, kaže ona. Cela ta akcija traje dugo, navodi ona.

Ispred zgrade RTS-a došlo je do guranja sa žandarmerijom, a u gužvi je bio Dragan Đilas.

"Ostavke, ostavke", odjekuje Takovskom i Aberdarevom.

Potom se čula i himna "Bože pravde", uz povike "Uhapsite Vučića".

Boško Obradović naveo je da je u zgradu RTS ušao generalni direktor Dragan Bujošević, i da će on govoriti u narednim vestima RTS-a. Kazao je i da će se tražiti njegova ostavka.

Ponovo se medijima obratio i ministar Nebojša Stefanović, koji je podvukao da je policija mirno intervenisala, ali i da su pojedini pripadnici policije fizički napadnuti.

U svakom budućem slučaju, tamo gde nasiljem neko misli nešto da reši, policija će postupati, dodao je ministar.

"U narednim danima nadležni državni organi dobiće sve informacije o ljudima koji su činili prekršajna i krivična dela, i postupaće po tim prijavama, jer je Srbija ozbiljna država, u kojoj vladavina prava nešto znači", rekao je Stefanović.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se sutra javnosti povodom večerašnjeg ulaska učesnika protesta "Jedna od pet miliona" u zgradu Radio televizije Srbije.

Vučić će se obratiti građanima u 12 časova u zgradi Predsedništva, prenose mediji.

Boško Obradović je nakon obraćanja Dragana Bujoševića u vestima RTS-a najavio okupljanje ispred Predsedništva sutra u podne.

Podsetimo, tokom protesta "Jedan od pet miliona" večeras u Beogradu, neki demonstranti ušli su u zgradu Javnog servisa. Među njima su i Jelena Anasonović, jedna od organizatorki protesta, kao i Boško Obradović.

Oni su rekli da neće odstupiti dok neko od organizatora ne bude gostovao na RTS-u.

Tačno u 21.45 policijske snage i žandarmerija intervenisali su u zgradi RTS-a, gde su dotad bili organizatori protesta i predstavnici opozicionog Saveza za Srbiju.

Neki građani sedeli su na podu, ali potom je policija krenula polako da ih izbacuje.

Potom su usledile tenzije i ispred zgrade Javnog servisa.


Ukupno komentara: 3Sva polja su obavezna.komarac
17.03.2019 - 08:28
Obraćanje demonstranata i i predsedenika Vučića sa različitih mesta.
Kako nas mediji izveštavaju, danas u nedelju \"tačno u podne\", demonstranti će se okupiti ISPRED Predsedništva države,dok će im odgovoriti predsedenik Vučić IZ Predsedništva.,To su dva položaja,kao lovac i divljač.Završetak poklanjam većini...
Mile
17.03.2019 - 11:16
Huligani
Policija izbacila huligane ne gradjane, gradjani otisli kuci, i valjda su setali poslednji put, vidlibsu za kog setaju ibtrose obucu
17.03.2019 - 14:16
re: zakazano obraćanje javnosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića, povodom ulaska demonstranata u zgradu Radio televizije Srbije.
Al AV se, nažalost, ponaša kao da je vlasnik RTS-a tj. više ne krije da on odlučuje i na RTS-u, inače ne bi držao govor o nečemu što ne biti trebalo biti u njegovoj nadležnosti nego u nadležnosti ministra policije!