Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Svet

"Potrebno je da osiguramo dominaciju u svemiru": Najava američkog potpredsednika o uvođenju novog roda vojske

Pens je najavio da će se u ove svrhe angažovati elitna grupa pripadnika službi za "ratovanje u svemiru", iz svih postojećih rodova vojske.
Datum: 10/08/2018

Profimedia

Američki potpredsednik Majk Pens objavio je danas planove za formiranje novog, šestog roda američke vojske, takozvanih "svemirskih snaga", do 2020. godine.

Prema rečima Pensa, potrebno je da se osigura dominacija Amerike u svemiru, usled povećane konkurencije i porasta pretnji iz Kine i Rusije. 

Pens je formiranje svemirskih snaga opisao kao "ideju, čije vreme je došlo", navode mediji. 
 

Američki predsednik Donald Tramp nedavno je pozvao na formiranje "odvojenih, ali jednakih" svemirskih snaga. 

Kako piše Gardijan, kreiranje nove službe bi svakako zahtevalo i odgovarajuću proceduru u Kongresu, gde će se vlasti sigurno naći na udaru kongresmena i senatora, posebno onih iz Demokratske partije.

Pens je najavio da će se u ove svrhe angažovati elitna grupa pripadnika službi za "ratovanje u svemiru", iz svih postojećih rodova vojske.

Najavio je da će se osnovati i Svemirska komanda SAD, koja će pomoći da se iztrade doktrine i strategije za ratovanje u svemiru.

Trampova administracija planira uvođenje i pomoćnika sekretara odbrane za svemir, što je pozicija koja bi trebalo da preraste u šefa nezavisnih "svemirskih snaga".

.Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.