Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Politika

"Predlažem da se svi učlanimo u SNS...": Duško Vujošević o razlozima zbog kojih će biti deo protestne šetnje

Vujošević je objasnio da nema razloga da kalkuše jer je već govorio protiv aktuelne vlasti
Datum: 07/12/2018

"Predlažem da se svi učlanimo u SNS...": Duško Vujošević o razlozima zbog kojih će biti deo protestne šetnje

Foto: Nedeljnik

Građanski opozicioni skup koji će se održati u subotu okupiće veliki broj javnih ličnosti, a na tom skupu reč bi trebalo da dobiju glumica Mirjana Karanović, košarkaški trener Duško Vujošević i glumac Branislav Trifunović. Vujošević je u razgovoru za Blic govorio razlozima zbog kojih će na skupu uzeti aktivno učešće.

"Ja to nisam mogao da odbijem uprkos svom problematičnom zdravlju. Vlast je okupirala medije i celo društvo, koncentrisala ogromnu količinu novca koje koristi za golo održavanje vlasti i ovo postaje neizdrživo. Predlažem da se svi učlanimo u Srpsku naprednu stranku i da svi dobiju neku sinekuru, pa da nas bog vidi", rekao je Vujošević i dodao da je on već "platio visoku cenu" zbog iznošenja mišljenja o trenutnoj vlasti u Srbiji.

"Osećao sam obavezu da se odazovem na poziv studenata i nemam nameru da tamo izgovaram velike reči i pričam velike priče, ali smatram da čovek koji ima imalo osećaja, časti i odgovornosti takav poziv ne treba i ne sme da odbije", zaključio je Vujošević.

Posle Kruševca, protestna šetnja protiv nasilja u Srbiji biće održana i u Beogradu. Šetnja će se odvijati na potezu od Studentskog trga do Trga republike.

"Na skupu neće biti istaknuto kojim strankama pripadaju okupljeni građani. Naglasak će biti na tome da je protest organizovan protiv nasilja u Srbiji i nasilja u politici. Namera nam je da ukažemo da se događa nasilje i da je aktuelni režim doveo do toga", objasnio je motive za organizaciju tog skupa, lider Levice Srbije Borko Stefanović.

Podršku protestnoj šetnji dali su i glumci Nikola Kojo i Sergej Trifunović.


Ukupno komentara: 5Sva polja su obavezna.07.12.2018 - 12:44
Ne mogu jer sam alergičan!
Nije besmislena ideja, tako su se samouništili komunisti u SFRJ!
Ulicar
07.12.2018 - 14:43
Istina
Vujosevic, covek koji je pokazao da moze da bude trener ali samo u Partizanu i nigde vise na zemaljskoj kugli i to pod uslovom da su svi veliki sponzori uz njega i klub koji vodi, kao i bivsi igraci Partizana na funkcijama u drzavi Srbiji. Veliki trener, a kao covek nula. Rekoh na pocetku, rezultate pokazao samo u Partizanu i to kad je drzava bila crno bela.
temaklasica
08.12.2018 - 10:26
student nije zapalio zito
Na prvoj velikoj konvenciji vladajuce stranke u Areni,jedan od govornika koji je vrlo uverljivo I ubedljivo govorio o drzavnickoj mudrosti tada podpredsednika Vlade,a sada predsednika Srbije,bio je upravo doticni gospodin.I sad je on kao opozicija,jer verovatno ova vlast nije bill spremna da ispuni megalomanske zahteve egocentricno ekscentricnog alhemicara.Licemerje tako karakteristicno komunisticko montenigerskim milogocima.A stvarno sam mislio da su Djilas I Jeremic intiligentni momci.Al nazalost,nisu!
Slavica
11.12.2018 - 12:36
Dobro su se setili
Obavezno izlazim da podrzim nezadovoljne gradjane. Sramota kako nas lazu i obmanjuju, poskupe sve pa kao povecaju plate. Ukinuli naknadu za zaradu roditeljima dece ometene u razvoju, sokirana sam. Okupirali sve medije, jedino mogu na youtube da komentarisem bez cenzure, pritom ne vredjajuci nikoga. Sram ih bilo.
Rade
11.12.2018 - 17:11
Radi ono sto znas
Dusko a sto ne radis ono sto znas ? Ostavi politiku politicarima ....Nemoj se brukati, opet ce politicari profitirati bez obzira ko je na vlasti...