Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Kolumna

Predsednički kandidati kao klubovi Premijer lige

P.S. I ne obazirite se na ovogodišnju tabelu
Piše: Veljko Miladinović
Datum: 10/03/2017

Predsednički kandidati kao klubovi Premijer lige

Ilustracija Miladiño

Aleksandar Vučić i naprednjaci - Mančester siti

I dok su bili "druga liga", i svima je bilo jasno da nikada neće preći prag da postanu "prva liga", imidž su bazirali na tradiciji. Nikome, doduše nije bilo jasno koja je to tradicija. Bili su šampionski klub, ali ni oni nikada nisu govorili da su stvarno bili na vrhu. A onda su stigli Arapi i "oni koji su bili doli, sada su gori".

 

Aleksandar Popović i DSS - Mančester Junajted

Mali klub koji je svojevremeno naprasno postao veliki. Ko ih ne voli, ne voli ih do srži. Ko ih voli, voli ih i poštuje iako navija za druge.

Iako je imao veliki broj različitih zvezda, zvezdica i udarnika, jasno je da je uspeh zavisio od jednog starca posle čijeg se povlačenja sve urušilo i od velikog kluba je ostalo samo ime. Iako su uvek tu negde.

Ispostavilo se da im najveća pretnja dolazi od Mančester sitija. Pucali su na isto navijačko telo, ali nisu uspeli da pridobiju ni stanovnike Mančestera, najmanje ih cene u njihovom gradu.

 

Vuk Jeremić - Čelsi

Klub je u poslednjoj deceniji smenjivao pobede i poraze, više u inostranstvu, nego kod kuće. Klub sa tradicijom, ali niko nije siguran da li je to baš isti taj klub. I kada svi pomisle da je nestao, on se ponovo pojavljuje kao jedan od najznačajnijih fakotra u Premijer ligi. Mnogi im spočitavaju veze sa Rusijom.

 

Saša Janković i DS - Liverpul

Klub koji baštini dugačku istoriju i koji je zaboravio kako se pobeđuje. Ime kluba je uvek bilo zvučnije od sastava tima, koliko god bili blizu trijumfa. Sredinom dvehiljaditih su pokorili Evropu i na talasu jedne pobede jašu, evo već deceniju. Da bi našli izlaz iz krize predali su klub u ruke harizmatičnog tipa koji je doveden van sistema. I sve sada zavisi od njega.

 

Saša Radulović i Dosta je Bilo - Lester Siti

Razdrmao postojeću strukturu najvećih klubova, koji su presipali igrače iz jednog tima u drugi, da se na kraju i nije znalo ko za koga igra. Sakupio je ekipu s koca i konopca i posle velikog trijumfa probudio nade da će se srušiti stara fudbalska nomenklatura koja je mnogima dosadila. Posle epskog uspeha, usledio je ne toliko epski neuspeh.

 

Nenad Čanak i LSV - Arsenal

Klub koji svoje postojanje zasniva na nekoliko uspešnih godina posle 2000. godine. Klub se pretvorio u jednog čoveka, i svi u klubu su mu uprkos nevidljivosti poslednjih godina zahvalni zbog snalažljivosti i činjenice da klub sasvim lepo zarađuje njegovim maherajem.

 

Boško Obradović i Dveri - Milton Kejns Dons

Klub je relativno nedavno osnovan. Mnogi kažu da je veštačka tvorevina, ali uspeo je da se dogura do druge lige. Onda malo padne, pa će opet da uzleti. Svakako, uvek izaziva više buke nego što bi se očekivalo po mestu na tabeli.

 

Vojislav Šešelj i SRS - Njukasl Junajted

Klub koji je uvek bio blizu vrha. Gajio je tradicionalu igrupo ukusu običnog narodskog čoveka - prljavo i na nož. Svi oni koji ne vole što se Premijer liga pretvorila u internacionalni vašar, i kojima smeta uticaj sa strane poručuju: "Videćete vi kada se vrati Njukasl"...

 

Malo da prekratimo vreme, dok čekamo ozbiljnija sučeljavanja argumenata političkih kandidata.

*Svrha ovog teksta nije favorizovanje bilo kog kandidata, tako da nemojte da gledate ovogodišnju tabelu.

 

 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.