Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Politika

Predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović podnosi ostavku

"Želim da podsetim srpsku javnost da je svako nevin dok se ne dokaže suprotno. Ja jesam osumnjičen, ali ne i osuđen", naveo je on u saopštenju
Datum: 15/03/2019

Predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović podnosi ostavku

Foto: Medija centar Beograd

Predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović podnosi ostavku na tu i sve stranačke funkcije u SNS, prenosi Blic.

"Želim da obavestim javnost da podnosim ostavku na sve funkcije, kako u stranci, tako i u opštini, na čijem sam čelu bio u tri navrata, još od 2005. godine. Takođe, želim da podsetim srpsku javnost da je svako nevin dok se ne dokaže suprotno. Ja jesam osumnjičen, ali ne i osuđen", naveo je on u saopštenju.

Kako je rekao, "svoju istinu ću dokazati pred institucijama Republike Srbije, koje su jedine nadležne da kažu zadnju reč i da me proglase krivim ili nevinim, kao što se to radi u svakoj civilizovanoj zemlji u svetu".

"Povlačim se iz politike, jer ne želim da se moje ime besprizorno i svakodnevno koristi zarad političkih obračuna sa SNS, i to strankom čija me partijska knjižica, da podsetim sve, nije zaštitila od suočavanja sa nadležnim organima koji me sumnjiče za krivično delo. Neću da dozvolim da moju porodicu i stranačke kolege linčuju u javnosti Dragan Đilas, Vuk Jeremić i ostali politički vampiri čija je pljačkaška i interesna politika dobro poznata građanima Srbije. Sudiće mi institucije i sudovi Republike Srbije i ja ću se pred njima boriti za svoju istinu", piše u Simonovićevom saopštenju.

Dragoljub Simonović osumnjičen je da je naručio paljenje kuće novinara Milana Jovanovića, zbog čega je jedno vreme bio i u pritvoru, koji mu je ukinut pre tri dana. 


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.Nenad Nešković
16.03.2019 - 11:02
Verovali ili ne
Dakle, i ovo smo dočekali da čujemo....Vrli predsednik opštine Grocka nije dao ostavku zato što je osumljičen da je naručio ubistvo čoveka....neeeee, on je u stvari zaštitio stranku i Vođu od Đilasove i Jeremićeve hajke!!??? Kakva moralna gromada, kakav patriota, ovo majka više ne rađa!