Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Nedeljnik

"Preko mog mrtvog brata vode rat sa mnom živim": Veliki intervju Rasima Ljajića u novom Nedeljniku

"Razmišljao sam da napustim Vladu. I to sam rekao Vučiću...", rekao je potpredsednik Vlade Rasim Ljajić za Nedeljnik, u intervjuu u kom je prvi put govorio o nekim svojim politički potezima, ali i o svojoj braći
Razgovarao Nenad Čaluković
Datum: 07/11/2018

"Preko mog mrtvog brata vode rat sa mnom živim": Veliki intervju Rasima Ljajića u novom Nedeljniku

Foto Marko Đoković

Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić izjavio u intervjuu za novi Nedeljnik da su teške optužbe Vojislava Šešelja na njegov račun jedan od dva najteža napada u njegovoj političkoj karijeri u proteklih 28 godina.

"Ovaj poslednji, međutim, nema nikakve veze s politikom i zato je mnogo teži od onoga iz uslovno 'bivšeg života' kada sam bio proskribovan u jednoj maloj zajednici kao izdajnik. Iskreno, pomislio sam da je to deo šire priče, ali sada mi je više nego jasno da je to političko-finansijska akcija Šešelja i Zukorlića", naveo je Ljajić i ocenio da je ovo napad u kojem nemate odbranu.

"Ovo je kao da dokazujete da nekog niste ubili. Ili da poštenoj ženi kažete da je prostitutka. Sve sam mogao da očekujem, ali ovako nešto nisam mogao ni da sanjam. Na svu sreću, ipak postoje neke institucije koje treba da izađu i kažu da li je bilo šta od toga istina. Ja sam rekao - ako postoji bilo šta, ne u političkoj karijeri, nego od mog detinjstva do moje 54 godine, ako sam jabuku nekom ukrao, ako sam nekom detetu loptu ukrao, ako sam se potukao sa nekim, ako postoji bilo šta, neka izađu sa tim i ja ću se povući", naglasio je Ljajić, ali i dodao "pošto im je propao pokušaj sa izdajnikom, onda sada pokušavaju da me kriminalizuju ne bi li mi umanjili politički uticaj".

 

U novom Nedeljniku pročitajte šta je sve Rasim Ljajić rekao o Šešelju, šta misli o opoziciji, ko je najodgovorniji za propast DOS-a, kako mu je bilo kada je jedini iz ove vlade šetao za Đinđića, koja državna funkcija mu je bila najopasnija, a koja najteža, po čemu pamti saradnju sa Jovankom Broz, da li je pogrešio što je dao čitulju Aliji Izetbegoviću, šta misli o Vučiću i veruje li da će rešiti Kosovo, da li je Sandžak bure baruta i kako komentariše poslednje zapaljive poruke Sulejmana Ugljanina, koja je razlika između ljudi u politici i fudbalu.

 

CEO TEKST PROČITAJTE U NOVOM NEDELJNIKU KOJI JE NA KIOSCIMA OD ČETVRTKA 8. NOVMEBRA, DIGITALNO IZDANJE DOSTUPNO NA NOVINARNICA.NET

***

NE ZABORAVITE: SVI ČITAOCI NEDELJNIKA DOBIJAJU I POKLON KNJIGU O KARAĐORĐU

 

 

Počevši od četvrtka 1. novembra čitaoci Nedeljnika na poklon dobijaju knjige o vladarima iz dinastije Karađorđević koje su pisali najveći stručnjaci za ovaj period.

Uz novi broj od 8. novembra na poklon se dobija knjiga o Karađorđu.

Više o ediciji i rasporedu kojim će se knjige poklanjati uz Nedeljnik pročitajte OVDE.


 


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.Tomasevna
08.11.2018 - 09:58
utisak
Oduvek sam imala utisak da je Rasim Ljajic plemenit i castan covek.Njegovo lice i oci govore o njemu.