Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Fenomen

Princ Hari: Od krhkog dečaka do lika kao iz viteških romana - Čitajte u Nedeljniku

Princ Hari se od slabašnog dečkića koji je obznanio da je tražio pomoć psihologa i manje "lepog" od starijeg brata Vilijama razvio u lik kao iz viteških romana: čvrst mlad čovek koji je završio vojnu akademiju i postao profesionalni vojnik, avanturista, pilot helikoptera u Avganistanu, i kao Šekspirov junak -- Henri V, prošao je put od Princa Hala, sina razmetnoga, do vojskovođe
Piše: Branko Rosić
Datum: 26/05/2018

Princ Hari: Od krhkog dečaka do lika kao iz viteških romana - Čitajte u Nedeljniku

Foto: Tanjug - AP

Postoji upečatljivi kadar sa sahrane princeze Dajane. Slika krhkog, riđo-crvenokosog dečaka koji, onako sitan i pognute glave, korača za lafetom s ostacima princeze od Velsa. Upravo je on bio ona ličnost preko koje se najviše prolomila žalost za smrću ledi Dajane. Ako je Harijeva majka bila "incident" u kraljevskoj tradiciji dozvolivši sebi ispovedanje u TV kamere o nesreći u bračnoj sobi Vindzora, njen mlađi sin napravio je drugi presedan. On je prvi član kraljevske porodice koji je javno priznao da je tražio pomoć psihologa da bi savladao raspadnutost posle smrti majke.

Kad je prošao tu krizu, on se od tog slabašnog momka, manje "lepog" od starijeg brata Vilijama, razvio u lik kao iz viteških romana: čvrst mlad čovek koji je završio vojnu akademiju i postao profesionalni vojnik, avanturista, pilot helikoptera u Avganistanu, ljubitelj pića, žena i provoda. I maloletni pušač kanabisa. I osoba koja je dozvolila sebi incident sa "svastikom", ali i šmrkanjem votke. A sve to je doprinelo imidžu "normalnog momka" uprkos plemenitom krvotoku i krštenici.

Tokom praćenja subotnjeg venčanja princa Harija i Megan Markl bio sam svedok njegove omiljenosti kod devojaka. Zato sam već po podne pozvao njegovu vršnjakinju, a moju drugaricu Engleskinju iz Jorka koja mi je rekla:

"Hari je oduvek bio kraljevski bad boy, a Vilijam čistunac. Odjednom se desila burna promena. Hari je krenuo u britansku vojsku, bio je u Avganistanu, pa dobrotvorni rad; sad, kad ga vidiš u novinama, rekao bi da je on sveže oprana verzija od svih bivših grehova. Spreman da služi i inspiriše britansku javnost", reči su moje drugarice Beke koja mi na kraju kaže da se seća svog detinjstva u kojem je Vilijam bio top frajer. Devojke su lepile njegove postere po sobi. "Onda je najednom oćelavio, a Hari postao tinejdžerska patnja za novu internet generaciju."I zaista, od manje "lepog", pa negde etiketiranog kao "ružnjikavog", Hari postaje frajer za koga se lepe lepotice i pretendentkinje na brak za petog po redu pretendenta na britanski presto. Tako se stekao utisak da je Vilijam "devica" i čedni princ do medenog meseca sa prelepom Kejt Midlton, a da je sve ono poročno zapalo mlađem i nekada manje privlačnom riđokosom bratu.


CEO TEKST O PRINCU HARIJU I KRALJEVSKOM VENČANJU PROČITAJTE U NOVOM BROJU NEDELJNIKA KOJI JE NA KIOSCIMA OD 24. MAJA I DOSTUPAN NA NOVINARNICA.NET.Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.