Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Politika

Prva poruka hrvatskog člana Predsedništva BiH: "Tužićemo Hrvatsku..."

"Imamo pravo tužiti Republiku Hrvatsku Međunarodnom sudu za pravo mora u Hamburgu, jer je dva puta prekršila kao država Međunarodnu konvenciju"
Datum: 08/10/2018

Prva poruka hrvatskog člana Predsedništva BiH: "Tužićemo Hrvatsku..."

Tanjug/AP

Željko Komšić, pobednik je na izborima za hrvatskog člana Predsedništva BiH na juče održanim izborima, što je izazvalo dosta kontroverzi, imajući u vidu da postoji čvrsto uverenje da je on izabran bošnjačkim glasovima ispred svoje stranke Demokratski front, čime su Hrvati zapravo ostali bez predstavnika u kolektivnom telu šefa države.

Na tom tragu je i izjava premijera Hrvatske Andreja Plenkovića koji je rekao da ibor Željka Komšića za člana Predsedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda scenario koji nije dobar za hrvatski narod, ali ni uopšteno za državu.

Tek, Komšić je osvojio 45.000 glasova više od glavnog konkurenta Dragana Čovića, a na osnovu 80 odsto prebrojanih listića.

Kako prenosi Jutarnji list, nakon proglašenja rezultata na izborima u BiH, novi član Predsedništva BiH Željko Komšić, dao je intervju HRT-u.

U razgovoru za HRT, koji će se večeras emitovati, Komšić je poručio da će - tužiti Hrvatsku.

"Imamo pravo tužiti Republiku Hrvatsku Međunarodnom sudu za pravo mora u Hamburgu, jer je dva puta prekršila kao država Međunarodnu konvenciju o pravu mora povlačenjem morske granice. Zašto se to veže za Pelješki most? Zato što to koristite kao adut, nećete utvrditi granicu na moru, nećete ispoštovati čak sporazum Tuđman-Izetbegović o morskoj granici. Jer da poštujete taj sporazum, znate preko kojeg mora bi išao taj Pelješki most - preko BH mora", rekao je Komšić.

 


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.neidealni
09.10.2018 - 13:11
tuzite vi vase idole
Bosanci od dvije sorte, plus pitanje nije li od one trece, koje su tebe izglasovale, tuziti Hrvatsku? Ma nemoj. Ni izdaleka slicno cuvenom bosanskom humoru. Ta vi ste prvi poletili u rat protiv Srba iz Hrvatske, ruku pod ruku jedni sa drugima najprije naoruzani, zatim jos vise naoruzani, pa naoruzani najmodernijim oruzjem i mrznjom pod pokroviteljstvom lopova i licemjera za tzv zapada koji su vam aminovali vase lazi i podlosti i jos to rade. I vi bi tuzili Hrvatsku. Pa vi ste je takvu stvorili preko dogovora tudjman-izetbegovic. Zato imajte hrvatsku kakvu ste zasluzili.