Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Prvi snimak Dejvida Bouvija prodat za 40.000 funti

Reč je o osamnaest minuta koji je prodao bubnjar i menadžer benda u kojem je tada pevao 16-godišnji Bouvi, "The Konrads", Dejvid Hadfild, koji je snimak otkrio u staroj korpi za hleb u svom potkrovlju
Datum: 12/09/2018

Prvi snimak Dejvida Bouvija prodat za 40.000 funti

Foto: Profimedia

Prvi poznati studijski snimak Dejvida Bouvija prodat je na aukciji u Britaniji za skoro 40.000 hiljada funti.

Kako prenosi BBC, reč je o demo traci koju je odbila Decca, tadašnjeg šesnaestogodišnjeg Bouvija, poznatog u to vreme kao Dejvid Džons, kako peva "I Never Dreamed" sa prvim bendom pod imenom "The Konrads".

Reč je o osamnaest minuta koji je prodao bubnjar i menadžer benda Dejvid Hadfild, koji je snimak otkrio u staroj korpi za hleb u svom potkrovlju.

Očekivalo se da će najviši iznos biti 10.000 funti.

Pesma "I Never Dreamed" snimljena je u studiju 1963. kada su The Konradsi pitali Bouvija, koji je tada još nastupao pod imenom Dejvid Džons, da bude glavni vokal.

Promotivne crteže benda kojima je tada nepoznati Bouvi bio autor, zajedno sa fotografijama i dokumentima benda, prodati su za 17.130 funti, dok je poster The Konradsa iz 1963. prodat za 6.600 funti, rekli su iz Omege.

Bouvi je ubrzo nakon toga napustio bend, a slavu je postigao tek šest godina kasnije, kada je kao solo umetnik objavio singl "Space Oddity" o izmišljenom astronautu majoru Tomu.

Bouvi je tokom karijere, eksperimentišući sa soulom, diskom, džezom i ambijentalnom muzikom, stekao ugled jednog od najinovativnijih glasova u roku.

Preminuo je 2016. od raka, dva dana nakon što je objavio poslednji album na svoj 69. rođendan.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.