Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Svet

Ravnozemljaši idu na Antarktik da otkriju ivicu sveta

Njihov plan jeste da dođu "do kraja" Antartika i na taj način dokažu da postoji ivica sveta, tj. mesto gde se sve završava
Datum: 20/03/2019

Ravnozemljaši idu na Antarktik da otkriju ivicu sveta

Foto: Profimedia

Sve je više onih koji veruju u teoriju o ravnoj zemlji, pa organizuju konvencije, prave video snimke, sazivaju sastanke i razgovaraju o tome kako uveriti sve ljude da je zemlja ravna ploča. Njihova najnovija odluka je da posete Antartik i otkriju ivicu sveta.

"Ne vrujemo da nešto može pasti sa ivice zemlje, jer mnogo ljudi misli da smo u nekom obliku polovine kugle, te da su zvezde, sunce i mesec unutar te polovine sa nama. Veoma su visoko, ali su unutra sa nama. Tako da nema šanse da nešto može pasti sa planete", rekao je Robi Dejvidson, jedan od organizatora ekspedicije, prenosi Forbs.

Njihov plan jeste da dođu "do kraja" Antartika i na taj način dokažu da postoji ivica sveta, tj. mesto gde se sve završava. Prema njihovim navođenjima, Džejms Kuk je 1773. godine došao do velikog zida leda na Antartiku i nije mogao da neđe put oko njega.

Plovio je danima i prošao više od 96 hiljada kilometara tražeći rupu u zidu kroz koju može da prođe na drugu stranu, ali je nikada nije pronašao, tvrde oni. Ledenom zidu nije se nazirao kraj. Upravo zbog ove ekspedicije i njoj sličnih, oni veruju da ne postoji ništa sa druge strane zida, te da se tu nalazi ivica.

Još uvek nije određen tačan datum ekspedicije, a mnogi željno iščekuju rezultate jer će oni iznova pokrenuti mnoge debate između ravnozemljaša i onih koji misle da je zemlja okrugla.


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.Maksim
20.03.2019 - 17:22
i onih koji misle da je zemlja okrugla.
Zamlaćivanje bogataša, bolje da te pare daju sirotinji.