Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Društvo

"Rekli su da dođemo, da ga podržimo, što zarađujemo koru i parče 'leba": Skup podrške Jutki u Brusu

Većina okupljenih je rekla da je sve ono što je Marija Lukić iznela u javnost neistina, sa ciljem da se Jeličić smeni sa vlasti
Datum: 14/03/2019

"Rekli su da dođemo, da ga podržimo, što zarađujemo koru i parče 'leba": Skup podrške Jutki u Brusu

Foto: Printscreen Youtube

U Brusu je održan skup žena koje su se okupile kako bi pružile podršku predsedniku Opštine, Milutinu Jeličiću Jutki, koji je optužen da je seksualno uznemiravao nekoliko žena.

TV N1 razgovarala je sa učesnicama protesta koje su rekle da su se spontano okupile.

Većina njih je rekla da je sve ono što je Marija Lukić iznela u javnost neistina, sa ciljem da se Jeličić smeni sa vlasti: "Predsednik je jedan divan čovek koji voli svoju porodicu, svoju decu i sve nas građane. Za pojedince, a i tu Mariju Lukić - ja mislim da je ona radila kod njega u stranci, ona nije bila sekretarica njegova kao što se predstavlja, ona je radila u stranci."

"Podržavamo predsednika Milutina Jeličića, jer se vodi hajka i neke stvari koje uopšte nisu tačne. Uopšte nemamo ni mi pravo glasa, nemamo pravo da kažemo nešto u odbranu, samo se u novinama i na televiziji priča ono što drugoj strani odgovara."

"Rekli su mi (da dođemo ovde). Naš šef javno-komunalnog preduzeća, ovde je i direktor naš. (Rekli su) da dođemo na ovaj skup danas da podržimo našeg predsednika opštine, što zarađujemo koru 'leba i parče 'leba i naš život. Šta da ti kažem dalje, mora se radi. Jeste hladno, ali mora da se izdrži."

Predsednik Skupštine Opštine Brus Miroslav Panić izjavio je za Radio Slobodna Evropa (RSE) da je danas primio ostavku Jeličića, i da će sednicu o tome zakazati u dogledno vreme.

Jeličić je 1. marta izjavio da podnosi ostavku zbog toga što se, kako je saopštio, njegov slučaj "koristi za direktan napad na predsednika Aleksandra Vučića" i za "urušavanje Srpske napredne stranke", čiji je Jeličić član, a Vučić predsednik.

Jeličića je za seksualno uznemiravanje prijavilo sedam žena, a podignuta je optužnica u jednom slučaju - Marije Lukić koja je tokom dve godine, koliko je kod njega radila, od Jeličiča dobila 15.000 lascivnih SMS-ova, a pokušao je na silu i da ostvari fizički kontakt s njom.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.