Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Društvo

Rešenje za "večite" studente sa Geografskog: Profesorka Mila ih više neće ispitivati

Ova odluka odnosi se na akademce koji studiraju po starom nastavnom planu i programu, tzv. predbolonjce. Odluka važi za ovu školsku godinu, do 1. oktobra 2019. godine, jer tada ističe rok ovim studentima da završe fakultet
Datum: 02/12/2018

Rešenje za "večite" studente sa Geografskog: Profesorka Mila ih više neće ispitivati

Foto: Geografski fakultet

Geografski fakultet u Beogradu našao je rešenje za akademce koji bezuspešno izlaze na ispit kod profesorke Mile Pavlović.

"Nastavno-naučno veće Geografskog fakulteta donelo je odluku da studenti koji, ni nakon brojnih pokušaja, nisu mogli da polože ispite kod profesorke dr Mile Pavlović ubuduće polažu isključivo pismeno",  rekao je dekan Geografskog fakulteta prof. dr Dejan Filipović.

Ova odluka odnosi se na akademce koji studiraju po starom nastavnom planu i programu, tzv. predbolonjce. Odluka važi za ovu školsku godinu, do 1. oktobra 2019. godine, jer tada ističe rok ovim studentima da završe fakultet.

Na ovaj način biće prevaziđeni problemi koji su eskalirali kada su neki studenti javno počeli da se žale da je nemoguće položiti ispite iz predmeta koje predaje profesorka Pavlović, zbog čega su, kako su rekli, mnogi bili prinuđeni da napuste studije. Reč je o predmetima Geografija Srbije, koji se polaže na trećoj godini, i Geografija regije i Zaštita prirode Srbije, sa četvrte godine, pišu Večernje novosti.

Studenti Geografskog fakulteta žalili su se da ispite kod profesorke Pavlović polažu godinama, da ih profesorka pita gradivo koje ne postoji u knjigama iz kojih pripremaju ispite, da su udžbenci iz kojih uče stari više od 20 godina.

"Nastavno-naučno veće Geografskog fakulteta odlučilo je i da literatura iz koje se pripremaju ispiti, kao ispitna pitanja budu istaknuti na sajtu fakulteta. Dogovoreno je i da studenti, ukoliko ne budu zadovoljni rezultatima pismenog rada, imaju pravo uvida u rad, a nakon toga konačnu reč daće komisija", ističe profesor Filipović.

Akademci koji su do sada polagali ispit šest puta, imali su pravo da izađu pred komisiju u kojoj nije bila profesorka Pavlović. Oni će sada moći da biraju - ili da polažu pred komisijom ili pismeno.

Profesor Filipović kaže da su ove odluke donete na sastanku sa rektorkom prof. dr Ivankom Popović, a da je sa odlukama profesorka dr Mila Pavlović upoznata u razgovoru sa rektorkom.


Ukupno komentara: 3Sva polja su obavezna.VUK
03.12.2018 - 10:25
Losa strana skolstva
To je losa strana skolstva. Cemo takvo izivljavanje na studentima. Zar nije cilj pomoci studentu i olaksati da sto bolje polozi ispit. Takvi prof upropastavaju generacije.
Marko
03.12.2018 - 14:00
Укудање аутономије
Одлуку о испитивачима доносе одговарајућа Катедра и ННВ, на чијим седницама кнормално, учествује и наставник о којем је реч, а не непроцедурални договори декана и ректора.
Nikola
04.12.2018 - 08:55
Mila Pavlovic zrela za otkaz
Nista se nije promenilo, ona i dalje drzi ispit i to nije dala pismeno nego usmeno. Ne moze se toj zeni stati na put-nemoguca misija.