Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Politika

"Rusija ne podržava razgraničenje sa Albancima": Poruke Marije Zaharove u Beogradu

Ona je dodala da će poštovati odluke koje Srbija donese
Datum: 10/08/2018

"Rusija ne podržava razgraničenje sa Albancima": Poruke Marije Zaharove u Beogradu

Foto Tanjug

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da Moskva ne podržava razgraničenje kao rešenje kosovskog problema, prenosi B92.

Ona je istakla da se Rusija zalaže za doslednost i suverenitet srpske teritorije, ali je i dodala da će poštovati odluke koje Srbija donese.

Na zajedničkoj konferenciji za medije srpski šef diplomatije Ivica Dačić je rekao da razgraničenje nije rešena stvar. 

“To je nešto što smo mi videli kao mogućnost da se dođe do kompromisa”, naveo je Dačić. 

Zaharova je istakla da je ruska spoljna politika, sviđala se nekome ili ne, dosledna.

"Poštujemo međunarodno pravo i dogovore, ali oni u jednom trenutku kao da postanu samo parče papira. Zato je potrebno ostati dosledan u stavu koji promovišete. Pre svega mislim na ruski stav po pitanju Kosova. On se nije menjao i ljudi u Srbiji to znaju, ne priznajemo nezavisnost Kosova", navela je ona.

Dačić se na to nadovezao, i naveo da je oduvek govorio o potrebi da se izvrši razgraničenje na srpski i albanski deo Kosova.

"To je odraz naše želje da se dođe do kompromisa, ima više ideja kako bi to moglo da izgleda, ali nas Priština dovodi do toga da im neko, ko nema živaca, kaže: 'Nemamo više o čemu da razgovaramo!' Nemojmo da izigravamo budale u dijalogu", rekao je Dačić.

Zaharova je danas u poseti Srbiji, a prema najavama, posle susreta sa Ivicom Dačićem i obraćanja medijima, otputovaće i u Guču gde će joj uveče, pred početak koncerta Dejana Petrovića, biti uručena titula počasnog građanina Guče, a očekuje se i njeno obraćanje prisutnim saborašima.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.