Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Politika

Šapić fotografijom četnika čestitao Badnje veče

Fotografija je izazvala niz komentara, od odobravanja do pitanja "čemu četnici"
Datum: 07/01/2019

Šapić fotografijom četnika čestitao Badnje veče

Foto: Nedeljnik

Aleksandar Šapić je svim pravoslavnim vernicima čestitao Badnje veče uz fotografiju četnika koji nose badnjake. 

Šapić je fotografiju objavio naTviteru uz poruku: "Srećno Badnje veče".

Fotografija je izazvala niz komentara, od odobravanja do pitanja "čemu četnici".

U odgovoru na jedan od komentara Šapić je napisao:

"Srbija je jedina zemlja sa dva antifašistička pokreta i na to treba da budemo ponosni. Ravnogosrki i partizanski. Nisu svi partizani bili komunisti, već antifašisti. A kako je cela Srbija posle '45 postala komunistička je već neka druga priča. Treba nam nacionalno pomirenje".

 

 

 

[removed][removed]


Ukupno komentara: 4Sva polja su obavezna.Nedžad
07.01.2019 - 13:49
Čestitke
Slažem se sa mišlkenjem i komentarom gospodona Šapića. Zaista Srbija ima lime i da se pohvali posrami tokom ww2. Hajmo promovosati lepe i značajne činjenice poput ove da smo imali dva anti fašistička pokreta!
Mirsad
08.01.2019 - 18:14
Revizija na delu
O četničkom antifašizmu možete se informisati u Arhivu Srbije ( Jugoslavije), u dopisima između vođa tog pokreta i ostalim dokazima, ili još bolje posetom hiljadama spomenika etničkog čišćenja i ubistava Bošnjaka u Sandžaku i istočnoj Bosni, i spomenika ubijenim Srbima u centralnoj i južnoj Srbiji. Ne bi trebalo pričati gluposti samo zato što je to u modi. A Šapić može lako da skoči do sela Vranić u okolini Beograda i da vidi četnićki antifašizam na delu... Svakog meseca šaljem po jedan SMS kao pomoć preko njegove fondacije...Tražim drugi način da pomognem.
Maksim
09.01.2019 - 08:50
Vaterpolo je ipak jednostavniji
Gospodin Šapić ima izgleda nekog u porodici čiju biografiju treba oprati. Svakako da svi partizani nisu bili komunisti, niti svi četnici ratni zločinci. Isto tako je tačno da su četnici imali jednog jedinog neprijatelja u ratu, partizane. Strah od komunizma ih je odveo u izdaju, o ubijanju muslimana, klanju komunista da i ne pričamo. Nema tu pomirenja, ali nema potrebe ni da se izmišlja. Mog strica, sa 17 godina, zaklaše četnici. Nije bio komunista, bio je sremski seljak u bosanskim planinama, ali je bio partizan i to je bio problem za Šapićeve "antifašiste". Nema gospodine Šapiću pomirenja, a vi niste krivi ako vam je neko u porodici bio četnik. Sramota me je što živim u Srbiji, kad ovakvi ljudi vode državu.
Milica
10.01.2019 - 05:16
Badnjak
Žao mi je. Rekla bi mladim ljudima koji neznaju šta su četnici i partizani. Neka se istorija time bavi. Neka zasuču rukave i neka rade. Rad je najveći lek protiv nakaradnog izgleda i misli.