Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Društvo

Šarčević: Profesorka Mila jeste donekle Baba roga, ali nisu ni studenti anđeli

Ministar Mladen Šarčević je rekao da je i sam pozvao telefonom koleginicu iz studentskih dana. Interesovao se šta se to događa na njenim ispitima, a profesorka koju poznaje 40 godina mu je odgovorila: "Hajde dođi da vidiš šta im dajem od pitanja i šta ne znaju"
Datum: 07/12/2018

Šarčević: Profesorka Mila jeste donekle Baba roga, ali nisu ni studenti anđeli

Foto Tanjug

Mladen Šarčević, ministar prosvete otkrio je da će za vreme januarskog ispitnog roka, kod, čini se najstrože profesorke kod nas Mile Pavlović, lično otići na Geografski fakultet da se uveri u realnost ocena koje ona daje starim studentima koji tvrde da zbog nje ne mogu da završe fakultet duže od decenije, piše Politika.

Šerćević naglašava da "nije Mila toliko crna", kao što tvrde akademci, već je istina negde između, kaže u "nekoj sivoj zoni".

Ni studenti nisu anđeli, ocenjuje ministar, jer gledaju da na ispitu prođu na "foru".

Šarčević je rekao da je i sam pozvao telefonom koleginicu iz studentskih dan. Interesovao se šta se to događa na njenim ispitima, a progesorka koju poznaje 40 leta mu je odgovorila: "Hajde dođi da vidiš šta im dajem od pitanja i šta ne znaju".

"Mila jeste donekle kako se to kaže Baba roga, ali je do određene mere i podržavam. Kada sam ja polagao ta dva ispita morali smo da znamo gradivo koje se odnosilo na celu Jugoslaviju i da naučimo mnogo više o dva i po puta većoj teritoriji od sadašnje Srbije a pored 1.300 strane gradiva iz udžbenika, sećam se, čitao sam još 3.000 strana dodatne literature", prisetio se ministar.

Zato će se lično uključiti u ovaj slučaj, rekao je za "Politiku".

 "Odlučio sam da se lično uključim u ovaj slučaj. Više za deo priče koliko studenti dolaze na predavanja profesorke Pavlović, koliko na njima nauče i da li polažu kolokvijume. Pristalica sam "tvrdog" znanja i učenja, ali i činjenice da predavač mora učenika da nauči gradivo", rekao je ministar Mladen Šarčević.

 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.