Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Kolumna

Saša Radulović, čovek iz izloga: Stečajni upravnik srpske opozicije

To mitsko pitanje pred poslednje izbore: "Nemam pojma za koga da glasam?", a koje je napravila neobična okolnost da vam se činilo kako ste sve lidere proevropske opozicije već negde videli, ali niste mogli da se tačno setite gde, uterala je Radulovića u Skupštinu pravo iz farbare u Brankovoj, pa je šteta što mu se lista, umesto "Dosta je bilo", nije zvala "Ne znam za koga da glasam". Za "Dosta je bilo", posle sam shvatio, glasalo je ono biračko telo koje bi radije na papiru nacrtalo Čiča Glišu, ali kad su malo bolje pogledali, zaključili su da i Radulović, kada malo podebljate linije, liči na tog tipa. Pa su ga zaokružili umesto da ga nacrtaju
Piše: Dragoljub Draža Petrović
Datum: 23/05/2016

Saša Radulović, čovek iz izloga: Stečajni upravnik srpske opozicije

Foto: Igor Pavićević

U zvaničnoj biografiji Saše Radulovića piše: "Pravio i vodio kompanije od garaže do preko 150 zaposlenih". Ih, baš od garaže! -- smatrao sam ovo bezveznim marketinškim opisom kakav valjda piše u svim epohalnim biografijama od Bila Gejtsa do Marka Zakerberga, sve dok me jednog dana Saša Radulović nije pozvao da se upoznamo i razmenimo mišljenja. Iako sam u životu više menjao sličice za fudbalska prvenstva nego mišljenja, ali sam pristao.

"A gde su vam prostorije?", pitao sam, naravno.

"Brankova ulica, na izlogu piše: Dosta je bilo!", objasnili su mi iz Pokreta "Dosta je bilo" kako da ih najlakše nađem.

"Na izlogu piše 'Dosta je bilo'!? Hm! Da im sedište stranke nije u Amsterdamu?", pomislio sam u sebi, ubeđen da su izlozi zaštitni znak Amsterdama, a ne srpske političke scene, mada postoji uverenje da tu nema nikakve suštinske razlike.

Još mi je bilo sumnjivije što je Saša Radulović jedini srpski opozicionar koji, bar za sada, ne bi trebalo da sedi u izlogu. Onom amsterdamskom.

A kad se stvore uslovi da sedne u izlog, onaj amsterdamski, prvi ću ga obavestiti.

I tog dana sam se pojavio u Brankovoj ulici, te počeo da razgledam izloge. U pitanju je "džada" diskretno zamagljena od izduvnih gasova automobila i nekih ljudi koji traže Brankov most. Vodi od Zelenog venca ka toj glavnoj beogradskoj ćupriji.

Brankov most je, inače, idealno mesto ako vam nekada u životu dođe da skočite s mosta. Ljudi, kažu, neke statistike, mnogo više skaču sa Brankovog nego sa Mosta na Adi, jer im valjda taj sumorni ambijent stvara veću inspiraciju nego onaj šljašteći, tamo blizu špica Ade Ciganlije.

Tako sam se tog dana motao od izloga do izloga, razgledao gde piše "Dosta je bilo", što je verovatno pomisao svakog čoveka koji šeta Brankovom ulicom, pa mu na pamet padne, posle decenija života u raskošnom srpskom višestranačju, da ode i skoči s mosta.

"Eee, eno ga onaj novinar, rešio da skoči s mosta", primećivao sam da su me slučajni prolaznici baš tako gledali dok sam se šunjao po tom carstvu automobila koji jure ka Novom Beogradu i autobusa koji se odande vraćaju. I tako ukrug.

"Izvin'te, da ne znate možda gde je ovde 'Dosta je bilo'", pitao sam neke ljude, oni samo što nisu zvali miliciju, jerbo ko normalan na pristupnoj saobraćajnici Brankovog mosta traži takav fatalistički slogan.

I onda, negde pri kraju ulice, kada je već bilo jasno da su moje namere nedvosmislene, na nekom izlogu ukazalo se baš to: "Dosta je bilo". Stranačke prostorije Saše Radulovića na prvi pogled najviše su asocirale na ono što se obično zove "lokal u pripremi".

U pitanju je, kladio bih se, neka bivša farbara, moguće samoposluga, a nije isključeno malo ili srednje preduzeće koje je otišlo u stečaj posle samo mesec dana rada, pa su po izlozima izlepili parole u skladu sa poslovnom politikom. Najviše je, ipak, ličilo na cvećaru grupe TNT iz "Alana Forda".

Ko ne zna, Alan Ford je siromašni plavokosi mladić koji je odrastao u sirotištu. Vrlo je naivan i dobrodušan, pa ga često iskorišćavaju. Igrom slučaja i zamene identiteta postaje tajni agent i član grupe TNT. Ova grupa, koju čine najrazličitiji likovi, rešava brojne tajne zadatke. Međutim, od toga nemaju neke velike finansijske koristi, već su stalno gladni i obučeni u dronjke. Sedište grupe TNT je cvećara na Petoj aveniji, a mesto radnje grad Njujork.

Ugledavši sedište Pokreta "Dosta je bilo", u izlogu na obodu Brankove ulice, bilo mi je jasno da od tog posla nema ništa. "Ovaj misli da iz propale farbare sruši Vučića" -- imao sam tu pomisao kada sam ušao u "objekat" koji je više ličio na skvot, a ne bih isključio da je u pitanju bila neka bivša garaža.

I Saša Radulović, koji se posle nekog vremena pojavio iz magacinskog dela te ex-farbare, garaže ili samoposluge, malo me je asocirao na Alana Forda. Jedino što nije plav.

Pre tog susreta za potrebe Nedeljnika pisao sam Radulovićev godišnji horoskop, i tu je stajalo: "Ako krenete u predizbornu kampanju sa vašim idejama dok ste bili ministar privrede, preporučujemo da iznajmite privatno obezbeđenje. Ili da nosite pajser ispod mantila. Pričati glasačima o otpuštanju, penzijama od 200 evra, dvanaestočasovnom radnom vremenu i slično, isto je kao da na prvom sastanku devojci kažete da je ružna ko lopov, al' ima dobru dušu."

Savetovao sam ga u tom tekstu: "Nemojte se oblačiti kao maneken HTZ opreme (skraćeno Higijena Tehnika Zaštita), kupite još jedno odelo. Uvek je bolje imati dva, makar vam u second hand šopu rekli da je isto takvo nosio Vladimir Iljič Lenjin, krajem 1917. Retro je u modi, istina ne baš tol'ko retro, ali važno je da se vi u takvoj odeći osećate komotno."

Nekako mi je taj njegov stajling išao uz prostorije u kojima sam ga zatekao.

I onda smo pola sata sedeli u nekoj nusprostoriji rahmetli farbare, a Radulović mi je rekao:

"Na sledećim izborima ulazimo u Skupštinu, a na onim posle njih pobeđujemo Vučića!"

"Aha, važi, ali na plaži", smeškao sam se otprilike u tom stilu, saslušao Radulovićeve ideje, i samo što mu na rastanku nisam rekao: "Okani se ti, sinko, ćorava posla."

Posle toga sam ga još jedanput sreo pred izbore. U istom onom odelu, išao je da obiđe aktiviste koji su skupljali potpise za listu "Dosta je bilo". To su, u skladu sa već uočenim prostornim imidžom stranke, radili u nekom skučenom lokalu u Ćumićevom sokačetu. Opet u izlogu!

I onda se dogodio ovaj april, a "kralj stečaja" je ostvario ono obećanje iz farbare -- ušao je u Skupštinu. Faktički, postao je lider srpske opozicije, koja je već bila u stečaju, samo joj je falio upravnik. Ali, kao i kod svakog stečaja, jedino upravnik ne ode u stečaj. On završi posao, pa dalje napreduje.

Radulović je, bez sumnje, i "kralj slučajnosti". Vučića je upoznao u "Utisku nedelje". Izgleda da su za njihov odnos najbitniji bili oni predugi blokovi reklama, kada ne možeš da radiš ništa pametnije osim da se intimiziraš sa ostalim gostima u studiju, čekajući da neko kaže: "Imamo još 30 sekundi do uključenja."

Tako su Radulović i Vučić sedeli na onim narandžastim tvrdim stolicama dok su po monitorima zvrjale reklame za deterdžent, uloške s krilcima i jogurt, te se tadašnjem prvom potpredsedniku Vlade učinilo da je našao pravog čoveka za Ministarstvo privrede.

Bio je to njihov prvi susret. Kasnije, Radulović je imao nameru da razglasi svoju ostavku na mesto ministra baš u "Utisku", tamo gde je sve počelo, ali Vučić ga je preduhitrio. "Čujem da ti fali gost" -- pozvao je Olju u trenucima kada je rešio da raspiše nove izbore (iz marta 2014), nudeći se kao ekskluzivniji gost od Radulovića, jer šta će ti ministar koji daje ostavku, kada imaš prvog potpredsednika koji daje ostavku cele Vlade, umesto premijera.

Posle te emisije, u čijim reklamnim blokovima je Vučić valjda crtao Olju sa targetom na čelu na papirima iz debele fascikle, ona je ostala bez "Utiska nedelje", pošto ga je tretirala ko "dete zvečku", revoltirana naglom promenom gosta.

A Radulović je posle te emisije rešio da od nestranačkog eksperta postane stranački ekspert kome je sve do 24. aprila ove godine nad glavom visilo pitanje: "Da li je u pitanju Vučićev 'trojanski konj'".

"Ovaj Radule ima neko ludilo u očima", najpre je primetio moj drug Joca, stari opozicionar, a posle sam to čuo još od sijaset onih koji nisu znali za koga da glasaju.

To mitsko pitanje pred poslednje izbore: "Nemam pojma za koga da glasam?", a koje je napravila neobična okolnost da vam se činilo kako ste sve lidere proevropske opozicije već negde videli, ali niste mogli da se tačno setite gde, uterala je Radulovića u Skupštinu pravo iz farbare u Brankovoj, pa je šteta što mu se lista, umesto "Dosta je bilo", nije zvala "Ne znam za koga da glasam".

Za "Dosta je bilo", posle sam shvatio, glasalo je ono biračko telo koje bi radije na papiru nacrtalo Čiča Glišu, ali kad su malo bolje pogledali, zaključili su da i Radulović, kada malo podebljate linije, liči na tog tipa. Pa su ga zaokružili umesto da ga nacrtaju.

I kao što je Vuk Drašković svojevremeno, tražeći gde su se nalazile prostorije SPO-a 9. marta 1991, 20 godina kasnije u Ulici Džordža Vašingtona nabasao na butik baš na mestu odakle su planirali revoluciju, tako će jednog dana Saša Radulović, moguće, tamo u lokalu u Brankovoj, obići neko malo ili srednje preduzeće. I setiti se da je tu sve počelo.

Ako pak u međuvremenu završi u nekim luksuznim prostorijama, sa telohraniteljima na ulazu i džipom uparkiranim kraj ulaza, biće to znak da je zreo za izlog. Ali amsterdamski. To, međutim, od njega zavisi.


Ukupno komentara: 35Sva polja su obavezna.23.05.2016 - 19:55
To je to
Bravo! Precizno, duhovito, sjajno! Naročito onaj deo o Čiča Gliši.
dorde dokanovic
23.05.2016 - 19:55
Ko li te platio da se ovako pro*******
Kakav pretenciozan, bezobrazan i nopodastavajuciu tekst. Sto nema potpisa autora? Sramota da se ovakvi tekstovi objavljuju koji mnogo vise govore o politici novina i samom novinaru nego o subjektu o kome se pise.
Glad
23.05.2016 - 23:53
Novinari su krivi
Apsolutno netacan tekst. Ja sam do sada izlazila na izbore i glasala protiv. Cak i za Djindjica. Cak i tada nisam verovala u poptunosti u taj demokratski blok. Ono sto ovaj covek govori i radi je nesto potpuno drugacije. Pruza nadu da cemo postati normalno drustvo. Šta je trebalo da iznajmi vilu na Dedinju za prostorije pokreta? Odakle novac za tako nesto. Politika se promenila. Svet se promenio. A ovaj novinar samo hvali sebe. Zao mi je sto su i novinari oni koji ubijaju svaku normalnu ideju. U toj Srbiji seku sve sto strci.
marina piacentini
23.05.2016 - 23:53
NAMERA JE BILA DUHOVITOST & NIPODASTAVANJE ...
kako mi izgleda NAMERA JE BILA DUHOVITOST & NIPODASTAVANJE , nicim izazvano, osim ofucanih doskocica & poskocica ne znam sta bi se jos moglo reci ...Prilicno dronjavo, zlonamerno pre svega, tako, da, kao takvo, gubi na vrednosti da bi se dalje komentarisalo ..Uz to, ako aAUTOR MISLI DA JE DUHOVITI GENIJE, ILI NOVINAR SA STAVOM, mogao je bar da se potpise, pa da cuva za svoj CV.
NS1987
23.05.2016 - 23:53
Pise ime
Pa pise ime autora gore. Dragoljub Draza Petrovic. Radulovic je Dinkic broj 2. Dzaba vam i on i svi ostali. Svi su isti i gledaju samo svoj gluteus maximus. Od politicara su jedino gluplji oni koji im veruju.
No.1
23.05.2016 - 23:53
TNT
Odlična kolumna. Sjajan opis \"cvećare\" sa 5. avenije. G. Dokanoviću postoji i ime autora u levom uglu između naslova i početka teksta (doduše malo sitnijim slovima napisano).
Zoran Jovanovic
23.05.2016 - 23:53
Ovako se počinje
Tekst je očigledno pisan sa tendencijom urušavanja ugleda jedinog opozicionog političara u Srbiji. Šta očekujete od političara koji tek kreće u političku kamapnju, a iza sebe nema nikoga i ništa, niti policiju,niti medije, niti tajkune koji ga finansiraju. Zar ste očekivali da zakuupi prostor u Hajatu i tamo potavi stranku. Gospodine \"novinaru\" ili \"novinarko\" dali ste svesni koliko glupo pišete. Iznosite neko voje mišljenje koje je glupo i bezveze. Logično je da ga ne potpisujete. Treba ovakav bezobrazluk i blam sakriti
Đorđo
23.05.2016 - 23:53
Dordo
Eh, Dorde, nije svačije pišati uz vetar, pa ni tvoje da komentarišeš. Treba nešto im razumeti, a ti očito ništa nisi razumeo. No, to je tvoj problem.
Dejan
24.05.2016 - 15:29
Nisam zbog toga glasao
Mislim da Draža ovde greši. Ja sam glasao za Radulovića jer podržavam njegov program i ideje kako pomoći da privreda ozdravi. Možda on greši, možda će nas prevariti kada/ako dođe na vlast, ali to je rizik koji se preuzima za bilo koga da glasate - a on barem zvuči kao da ima plan. Dakle, ja barem nisam nikada bio beli listić, ne bih bio beli listić ni da nije bilo Dosta je bilo, a glasao sam za njih jer želim da takvi ljudi vode zemlju i sprovode program koji propagiraju.
ZoranNS
24.05.2016 - 15:29
Nestrpljivima nije lako
Nestrpljivi jedva čekaju da posle kažu bio sam u pravu, znaju sve u napred, od ludila u očima je gore ludilo u glavi, ali sve će se znati za koju godinu, možda će oni koji zaokružuju čiča glišu biti i duplo veći od očekivanog.
Lena
24.05.2016 - 15:30
Dosta je bilo
Jedno obaveštenje: mi koji smo glasali za Radulovića sasvim dobrp znamo zašto smo to uradili, a to sigurno nije zato što nismo znali za koga ćemo. Ipak, sasvim smo dobro znali za koga nećemo, za ljude koji nikada nisu imali nijedno zvanje, pa čak ni stečajnog upravnika. Tražiti ministra privrede u emisiji sve govori.
Dragan
24.05.2016 - 15:30
Svašta
Poenta članka je izgleda: \"Stoko, glasajte za Vučića i Sns. Oni su moderni, svaki dan su u drugom odelu, ne liče na čiča glišu i obećavaju kule i gradove\"
Bilo je dosta
24.05.2016 - 15:30
Bilo je dosta
Gospodo, autor je potpisan u gornjem levom uglu, ispod uvodnog teksta. Tekst jeste satiričan, dobronameran, sa jedinim ciljem da se Radulovic ne pretvori u ove protiv kojih se bori! Postoji uvek opravdani strah, kada jedna stranka pređe kritičnu masu popularnosti, da postane sama sebi teška i glomazna, i da osnovna ideja vodilja evaporira. Ko ovo ne shvata, bolje i da ne čita. Ali, videćemo za par godina ko stoji u izlogu i šta na njemu piše.
Follow
24.05.2016 - 15:30
Izlog u Cumicu!
Tekst je odlican, samo ga treba razumeti!A iz skucenog prostora u Cumicu je sve pocelo 2014,nastavilo se 2016 i on ce biti vazno mesto za sve ljude koji hoce glasno da kazu Dosta je bilo!
Miljan 028
24.05.2016 - 15:31
Malo vam Vucica
Odlican tekst, koji na snazi dobija i pojavljivanjem komentara ovih kojima je malo Vucica u medijima pa kad god se o nekom drugom napise iole pohvalan i afirmativan tekst to im zasmeta kao kamen u cipeli.Ne vidim da je ovde izneto nista ne tacno ali ajde da krenemo pa me vi ispravite< stranacke prostorije jesu tamo gde se u tekstu navodi ( ili po vama nisu ali onda mi molim vas recite gde su ), za Gospodina Radulovica jesu glasali oni koji nisu imali za koga jer im Vucic nije ni na kraj pameti a za Cedu,Borisa i Canka imaju previse slab stomak i previse dobro pamcenje da bi se prevarili ( ovo govorim i iz licne perspektive), Da se sa Vucicem sastao i rastao u Utisku nedelje i toga se seca svako ko je pratio ovu kultnu emisiju (vi koji niste, vama je ionako svejedno sto ista vise ne postoji, a to je vasa sramota). Cak ni u saljivom delu teksta ne vidim da je predjena mera zdravog humora tamo da zaista ne vidim sta u ovom tekstu moze toliko da vam zasmeta. Moguce da nema provlacenja, ogovaranja i oponizavanja drugih politicara u meri na koju ste vi navikli pa to smeta, ali barem tih tipova novina postoji koliko hocete, pa ako vam je malo Aleka trk na prvi kiosk po Informer... Cestitke autoru teksta.
Trt
24.05.2016 - 15:31
Pa i ne baš
Tekst uopšte nije maliciozan koliko sam mislio da će biti. Izgleda da Draža zapravo gotivi Raduleta.
Mister NO
24.05.2016 - 15:31
Draža vs Radulović
Gospodo Srbi. Autor teksta je Draža Petrović, ne znam kako to nekome nije jasno kada se autor jasno potpisao. Čak i da nije, oni koji poznaju rukopis Draže Petrovića već posle prvih nekoliko rečenica jasno bi to zaključili. E, baš zbog nepoznavanja stila pisanja i namera autora, većina komentatora napravila je konflikt između Draže i Radulovića. Ništa ja tu ne bih menjao, ni Dražu, ni Radulu.
Zorica
24.05.2016 - 15:31
pravopis
Molim Vas, rečenica : Ne znam za koga da glasam NIJE UPITNA !
olivera
24.05.2016 - 15:31
ko razume , shvatice
mnogi misle ako znaju slova da znaju i da citaju , Draza se potpisao (cisto kao informacija za one koji su citali). O razumevanju teksta je izlisan komentar , ne bi da mi se opusti ruka a i jezik. Bravo Drazo i Radulovicu se sigurno svideo clanak , ne pripada onima koji ne kuze sta je pisac hteo da kaze, moze samo da ne prizna iz nekih razloga , a to je vec visoka politika :)
Spear Heads
24.05.2016 - 15:31
pogrešne argumentacije u tekstu
Tekst je pun neispravnih argumentacije i mešanja kategorija. Prvo, nije reč o političkoj partiji, već pokretu građana. Drugo, analogija sa izlogom u Amsterdamu je prozaična i nema težinu veću od lita žute štampe. Treće, kritika na \"staljing\" danas ne stoji, jer su velika imena poput Stiva Džobsa, na primer, više nego oskudno odevena, pa su napravili pomak. Pa i autor teksta, čini mi se, nije preterano odeven po \"poslednjoj modi\". Zar ne? Četvrito, kakav, bre Čiča Gliša. Ljudi imaju pravo da biraju, budu izabrani i omoguće drugima da biraju. Pa to je gratski i demokratski. Odi do Rusije, pa napiši nešto slično za Putina. Peto, previšre referenci bez ikakvog smisla i značaja, pominju se i babe i žabe, i jare i pare. Čista papazjanija od sadržaja. Kao da su argumentacije pokupljene sa nekog đubreta. Šesto, ima tu i pasusa od jedne rečenice. E, pasus od jedne rečenice. Aman, čoveče, pa gde ti je osnovna pismensot. Vala, posle ove kolumne, mogu samo da se nasmejem autoru teksta, koji je od ozbiljnog kritičara postao smešan kao crtani film.
Datko
24.05.2016 - 15:31
Ne kontam vas?
Pisac je kroz sarkazam opet pohvalio DJB..i odlicno uporedio sa Fordom..e sad\',možda je malo \"nafureniji\" tekst za Nedeljnik,ali to je sad kuul jbga..
Miloš
24.05.2016 - 20:22
To je Draža
Kao da ne znate da je Draža novinar koji kroz fantastičan smisao za humor piše kolumne. Čovek se našalio.
Leonida
24.05.2016 - 20:22
nepotrebna kritika
Valjda bi bilo malo pametnije da autor kritkuje ove politicare za koje je izvesno da sve unistavaju, jer je svakim danom kvalitet zivota sve losiji, ali zato u medijim BDP rastee vrtgovlavo, mislim da smo najbolji u Evropi kako kaze premijer. Valjda takve izjave trebaju da imaju placebo efekat? Tako da ne razuem, cemu kritika nekoj politckoj ideiji koja je nova i nudi realna resenja? A tako nesto nismo imali 25 godina. Izlgeda je i ovo narucen SNS tekst, koji ima cilj da norad razmislja po principu \"svi su isti\" i time svojim ne glasanjem podrzi da se nista ne promeni.
Branko
24.05.2016 - 20:22
Idealiziranje
Radulović je zaista poslednji lik za koga bi glasao i time radovao Vučića
Gojira
24.05.2016 - 20:22
Спустите лопту
Као велики симпатизер покрета ДЈБ, морам мало да скренем пажњу мојим колегама. Превише острашћено и фанатично реагујете на неке ствари. Могу да разумијем да вам је промакао сатирични тон па не видите да је у суштини текст позитиван по Сашу и ДЈБ. Али у сваком случају морате да имате на уму да и ви својим дјеловањем промовишете покрет. Кад наступате овако оштро, чак и на позитиван текст, то људе асоцира на једну од најодвратнијих појава коју је произвео СНС. Дакле, спустите мало лопту, размислите шта сте прочитали и гледајте да реагујете аргументовано и рационално. Ако сте стварно загрижени за идеје које покрет пропагира, то вам неће бити нимало тешко.
T
24.05.2016 - 20:23
Može on to mnogo bolje
Mnogo volim Dražin način pisanja i to što uvek dobro poentira, ali sada sam pomalo razočarana. Ne zato što sam neki ljubitelj Radulovića, već zato što mi se ovaj tekst čini isforsiranim, kao da mu nema šta zameriti, već se u prvi plan stavlja njegovo odelo i prostorija stranke. Mislim da to upravo pokazuje da je pokret nov i da iza njega ne stoji niko ko bi finansirao sve te sekundarne stvari, a i da je izgled prostorija najmanje bitan za stranku i njenu ideologiju. Sigurna sam da je Draža mogao da se našali u vezi sa dosta stvari vezanih za Radulovića, tako da ne razumem zašto ovoga puta neki ovako mlak, možda čak i površan tekst.
plazoje
24.05.2016 - 20:23
čito samo uvod
i zaključio iz iskustva da je prilično tačan,ali s druge strane lako je novinaru koji sporadično ( verovatno bez izuzetka) naskoči sve činioce na političkoj sceni,a s druge strane ne daje odgovor na suštinsko pitanje - koja nam je opcija? Možda je novinar nekada želeo da crta karikature,ali nakon što je uvideo da nije talentovan za crtanje,opredelio se za pisanu karikaturu koja mu, kako vidimo,mnogo bolje prolazi.
Sanjica@yahoo.com
24.05.2016 - 20:23
Bravo
Bravo Drazo!Postujem i Drazu i Sasu,i bas mi se cini da je Draza lepo,izmedju redova,priznao kako je u pocetku potcenio potencijal Radulovicevog pokreta,da bi na kraju nastao neocekivani obrt situacije,gde pokret prelazi cenzus.Samo je to Draza sarkasticno uvio u oblandu,ali i priznao na sebi svojstven nacin da je potcenio sagovornika.
Garruk
24.05.2016 - 20:23
#
Evo kao neko ko je simpatizer pokreta, osecam da bi trebalo da ostavim komentar jer mi se svideo tekst. Tek malo subjektivan (cime dodaje licni pecat autora, sto mi se svidja), ali duhovit. Neki simpatizeri ne shvataju salu, a skepticizam je uvek dobar osnov novinarstva. Samo nastavite gospodine Petrovicu, jer glasaci Dosta je Bilo se bore za slobodne medije.
Ratluk
24.05.2016 - 23:13
slatko sam se nasmejao
Simpatizer sam DJB i slatko sam se nasmejao na ovaj tekst. Ali ako cemo ozbiljno, ovi izbori su pokazali da covek ne mora da lepi gomilu plakata i zakupljuje ogromne termine na TV-u kako bi presao cenzus - dovoljno je da ima dobru ideju i da govori o stvarima za koje je vecina zainteresovana.
Dražin fan
25.05.2016 - 11:00
Tumačenje stvar izbora
Ovaj tekst, uredno potpisan, apsolutno nema negativnih insinuacija na ličnost i politiku Radulovića i DJB. Stava sam da se čak može tumačiti kao reklama. Dražin stil je ono što buni čitaoce, te im preporučujem da pročitaju njegove ranije tekstove. Radulovićev program je ipak opredelio ljude...
Miloš1976
25.05.2016 - 11:00
Pa dobro Dražo...
..da čujemo za koga si ti glasao?Koga je trebalo zaokružiti?Da li treba da se pojavi sa kapitalom od milion evra,prostorijama u Knez Mihailovoj i armijom članova?Izuzetno te cenim ali mislim da ovde malo preteruješ..Iskreno,Radulović jedini ima onu stvar da kaže nešto i to konkretno bez folskula \"EU\",\"Kosovo\",\"investicije\"..
Janko
25.05.2016 - 11:00
Slika i prilika danasnjeg novinarstva
Tekst dostojan srpske vladajuce \"elite\" i njihovog vodje. Normalan covek bi se stideo ovako nesto napisati ili prepisati sa depese koju je dobio. Razumem da vlada glad i neimastina ali zar se neko ipak mora spustiti na tako niske grane pa da napise ovolike gluposti jos misleci da je duhovit? Samo u banana republici zvanoj Srbija!
pratilac
25.05.2016 - 11:01
U redu
Ne bi bilo u redu da je autor napisao neki hvalospev jer to nije ni njegov stil, a i možda je bolje tako. Bolje da se ne očekuje previše, više ćemo se radovati rezultatu. Svi su nešto skeptični i oprezni, strah i sumnja se teško leče posle toliko godina jalove politike ali bukvalno svih stranaka. Došao je inženjer ali dokazani i objasnio ono što su svi znali a niko javno da kaže. Drugo nije on sam u pokretu, svi koje sam čuo su mi se dopali i kao što je Saša rekao to je potpuno druga vrsta muzike koju sviraju. Ko je slušao njega i ljude iz pokreta ako ima želju da čuje i razume biće mu jasno. I firma i stranka može da se izgradi i pokrene iz garaže, znam iz ličnog iskustva, a što se tiče Saletove linije pa rečeno je da se trči maraton a ne sprint, gde ste videli maratonca koji nije mršav. Podržavam pokret, Draži svaka čast ali čekam trenutak kad će da nestane ova disciplina satiričnog, podrugljivog komentarisanja politike a to očekujem od ovih ljudi koji će da uvedu političku kulturu i nove standarde u politiku. Inženjera za premijera! Prijatan dan.
Dzonatan
25.05.2016 - 11:07
Čita se samo "boldovano"
Mislim da su kolege simpatizeri koji su negativno komentarisali tekst pročitali samo naslov i podnaslov, odnosno ova dva izvučena pasusa. To vam je isto kao da ste na izbornom listiću pogledali prvih 5-6 opcija pa izabrali neku ili rekli nemam za koga da glasam.